Foto: Prvi dan u školi najpoznatijeg mostarskog učenika Kim Han-Sola

Foto: Vojko Bašić / Cropix

NAJPOZNATIJI mostarski učenik krenuo je na prvo predavanje. Riječ je, naravno, o Kim Han-Solu, unuku sjevernokorejskog vođe Kim Jong Ila, koji u Mostaru pohađa Koledž ujedinjenog svijeta.

Iako dolazi iz možda najzatvorenije zemlje svijeta, bosanskohercegovački mediji navode da unuk diktatora ima razvijena demokratska načela i da je prilično druželjubiv. Oni koji su imali priliku škicnuti njegov Facebook profil navode kako Kim Han-Sol od komunizma više preferira demokraciju, te da ima namjeru jednog dana transformirati Sjevernu Koreju.

S razbarušenom frizurom i hipsterskim naočalama, 16-godišnji Kim i izgleda kao da mu je mjesto u internacionalnoj školi, a ne na uštogljenoj vojnoj paradi.

"Sretan sam što sam ovdje. Volim Mostar, hrana je ovdje dobra, a ljudi su vrlo ljubazni. Da, sve je dobro ovdje", kazao je Han-Sol prije tri dana za Federalnu televiziju. Međutim, Mostar nije bio prvi izbor Kim Han-Sola, već se za njega odlučio nakon što nije uspio dobiti vizu za školovanje na hongkonškoj podružnici ovog koledža.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara