Pogledajte reakciju Angele Merkel kad su je optužili za veleizdaju

Pogledajte reakciju Angele Merkel kad su je optužili za veleizdaju
Screenshot: HRT, YouTube

HRVATSKI premijer Andrej Plenković u saboru je u srijedu nasrnuo prema zastupniku Mosta Nikoli Grmoji koji mu je prije toga rekao da radi za interese Srbije, što je Plenković protumačio kao optužbu za veleizdaju.

Upravo se teza o optužbi za veleizdaju iz vlade i HDZ-a nastoji plasirati kao razlog za premijerovu divljačku reakciju, iako se vidi da je Plenković zapravo na Grmoju krenuo kad je čuo da ga ovaj naziva "anemični". 

No, Plenkovićeva se reakcija pokušava opravdati upravo Grmojinim optužbama za veleizdaju.

Slične optužbe nedavno je njemačkoj kancelarki Angeli Merkel izrekao Eugen Ablen, stranački oponent na skupu njezine stranke. Rekao joj je da je izdala državu što je i teža kvalifikacija od Grmojine optužbe Plenkoviću da radi za interese Srbije. Pogledajte njezinu reakciju.

Protiv Merkel podignuto više od tisuću kaznenih prijava za veleizdaju, za to ju je optužio i stranački protivnik

Reakcije, vidi se na videu, gotovo da uopće nema. Pogotovo nema nasrtaja na političara koji ju je prozvao za veleizdaju, kako u slučaju hrvatskog premijera u saboru.

Kako je napisao novinar Deutsche Wellea Srećko Matić koji je i objavio snimku na Twitteru, njezin stranački kolega Abler optužio ju je za veleizdaju zbog Marakeškog sporazuma. Matić je konstatirao i da je Merkel u posljednje tri godine više od tisuću puta kazneno prijavljena zbog veleizdaje. Optužbi je često i bilo, dodao je, i u njemačkom parlamentu Bundestagu.

I kako je Merkel reagirala? Nikako. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara