Pogledajte "Slušaj samo svoga srca glas", oproštaj od Martinovića u ponedjeljak

Tekst: H.A.
Foto: Saša Midžor Sučić/Cropix
Video: HTV

JOŠKO MARTINOVIĆ preminuo je u srijedu u zagrebačkoj bolnici Rebro nakon dugogodišnje borbe s teškom bolešću. Oproštaj od njega bit će u ponedjeljak, prvo na HRT-u gdje će u podne biti održana komemoracija, a zatim i na zagrebačkom krematoriju gdje će ispraćaj započeti u 15.15 sati.

HTV je u čast sjećanja na preminulog novinara sinoć emitirao emisiju "Joško Martinović: Samo srca glas", koja je bila sastavljena od njegovih priloga, od prve reportaže do posljednje emisije u travnju.

"Čovjek koji je ispadao iz svih šablona"

O pokojnom Jošku Martinoviću njegovi dugogodišnji kolege novinari Daria Marjanović i Igor Mirković te snimatelj Petar Malbaša i scenograf Vitold Košir Ito navode samo najljepše riječi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvijek sam ga smatrala izbornim bratom", kaže Daria Marjanović koja je opisala kako je bilo raditi s njim. Igor Mirković opisao je kako su 1990. godine zajedno stigli na HTV i kako mu je svaki dan s njim bio poseban, zanimljiv i ispunjen smijehom, prenosi HRT.

"On je izmislio žanr, jer emisija kakve je on radio nema nigdje", smatra Mirković koji dodaje kako je Joško u potpunosti bio antitelevizijski čovjek i uvijek je ispadao iz svih šablona što je bilo divno kod njega. "Uspio je ostati pojam", zaključio je Mirković.

Snimatelj Petar Malbaša opisao je kako se dogodilo da je Martinović bio prvi reporter u Kninu. General Ante "Gotovina prije početka akcije rekao je da ih može pratiti samo novinar od povjerenja. Tada sam se sjetio Joška", rekao je Malbaša.

"Vedrina i lojalnost, to je Joško", rekao je Vitold Košir Ito.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara