POGLEDAJTE SNIMKE Propucani Splićanin prijeti hrpom oružja, što on uopće radi na slobodi?

POGLEDAJTE SNIMKE Propucani Splićanin prijeti hrpom oružja, što on uopće radi na slobodi?

Foto: Index

VEĆ tri tjedna policija traga za Ivanom Giljanovićem koji je u splitskom kafiću Clo s nekoliko hitaca iz pištolja ranio Marka Bekavca. Giljanovićeva obitelj vjeruje da se Ivan ne nalazi u Hrvatskoj.

U travnju prijavio prijetnje

"Preko odvjetnika je poslao izjavu policiji i dostavio neke snimke", rekao je za Index njegov otac Zvonko Giljanović. Iako se prema objavama na društvenim mrežama moglo zaključiti da su Bekavac i Giljanović u dobrim odnosima, Zvonko Giljanović tvrdi da je istina potpuno drugačija.

"Ja sam sredinom travnja policiji prijavio prijetnje koje je moj sin primao od Bekavca. Plašio sam se za unuku", rekao nam je Zvonko Giljanović koji je Indexu proslijedio dio snimki za koje tvrdi da su prijetnje.

Pištolji, kalašnjikov, prigušivač

Na jednoj videosnimci čuje se Marko Bekavac kako se hvali naoružanjem koje mu stoji na stolu. Na snimci se vide tri pištolja, kalašnjikov, municija i prigušivač."Želim dati svom prijatelju Gilji i mladim momcima dat do znanja da ovo ne vodi nigdi. Ovo ćemo danas riješiti", čuje se kako govori Bekavac. U drugom videu, pak, Bekavac u WC-u maše s dva pištolja dok iza njega muškarac okrenut leđima vjerojatno mokri.

"Ja i moji prijatelji smo spremni da se najebemo matere svakome tko stane Maksimusu na put", govori Bekavac nazivajući se po nadimku koji si je sam dao.

"Nema povratka! Jedan će poginut"

U audiosnimkama koje Index posjeduje, Bekavac Giljanoviću poručuje da će vidjeti što je rat.
"Giljo, nema na žalost povratka. Moramo se sukobit i sukobit ćemo se  i neka bolji pobijedi", poručio je Bekavac telefonom. Iz jedne snimke može se zaključiti da je Giljanović bio Bekavcu dužan 200 eura.

"Gladan sam, brate, gladan sam. Moram li pitati gdje je mojih 200 eura", govori Bekavac i viče da je izgubio razum zbog Giljanovića. Sukob je očito trajao dulje vrijeme. Prema pisanim porukama koje smo dobili na uvid, Bekavac se Giljanoviću zakleo "jedan će poginut".

"Kad Marko kaže da će te ubiti onda te i ubije!!! Kad psihopata kaže to onda i napravi to", napisao je Bekavac. Giljanović mu je otpisao da želi biti "barem jedan dan dulje živ".

Jedan kamatar, drugi ubojica

Obojica su još uvijek živi. Bekavac je tri tjedna nakon ranjavanja opet završio u bolnici. Splitom se pronijela priča da je pretučen, no policija je utvrdila da je pao na glavu i teško se ozlijedio.
I Giljanović i Bekavac odavno imaju problema sa zakonom. Giljanović zbog kamatarenja i iznude. Čak je natjerao jednog mladića da triput pljačka banku. On je pravomoćno osuđen na tri godine zatvora jer se nagodio. Bekavac je bio osuđen na pet godina zatvora zbog ubojstva. Kao maloljetnik je nožem ubio mladića s kojim se posvađao oko prvenstva pri ulazu u WC.

Na kraju se samo postavlja pitanje kako je moguće da je čovjek kao Bekavac i dalje na slobodi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara