Pogledajte što je Đakićev sin izvodio na sudu prije nego što su ga pustili

Pogledajte što je Đakićev sin izvodio na sudu prije nego što su ga pustili
Foto: Robert Anic/PIXSELL

IVANA Đakića, sina HDZ-ovog zastupnika Josipa Đakića, sud je jučer pustio na slobodu. 

Iako je DORH tražio da se Đakiću mlađem odredi jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela javnog poticanja na nasilje i mržnju, sud je Đakića pustio uz mjeru opreza redovnog javljanja u virovitičku policiju. 

Dok je u zgradi suda čekao odluku, Đakić se smijao, kroz prozor prema novinarima podizao palce gore i smijuljio se gledajući u mobitel. 

Video: Pogledajte što je Ivan Đakić izvodio u zgradi suda

Pogledajte i fotografije. 

 

U izjavi nakon puštanja na slobodu za sve okrivio medije

"Meni je žao da se to dogodilo, ali svi griješe. Da nisam to ja objavio, da je netko drugi objavio, ne biste vi ni digli prašinu, tako da eto", rekao je Đakić. 

Za Đakića, koji je nakon što je objavio gnjusnu sliku Indexu sve odmah skrušeno priznao i na sve se načine pokušao opravdati i ispričati, sudeći prema onome što je jučer rekao nakon izlaska sa suda, nije problem u onome što objavio, nego je, u njegovoj verziji stvarnosti, problem samo to što je on to objavio. 

Video: Pogledajte kakvu je izjavu dao Đakićev sin

HDZ-ovac: Dobro si Srbadiji čestita, ko ih j..., Đakić: Živio

Da se baš i ne kaje iskreno, govori i njegov odgovor na jedan komentar koji se jučer pojavio na njegovom Facebook profilu. 

"Nisi ti za Audia ti si tikva za Merđu. Pozz od Brata iz HDZ-a Split. Dobro si Srbadiji čestita ko ih j...", napisao je Ivan iz Splita čiji komentar prenosimo bez intervencija.

"Pozdrav brate, živio!", napisao mu je mlađi Đakić. Da potvrdi da se slaže s tezom o tome da je "dobro Srbadiji čestita", Đakić je komentar imenjaka iz Splita i lajkao.

Kasnije je komentar obrisao.

"Svim 'prijateljima' srbićima sretan božić" uz sliku ustaše koji drži glavu mrtvog Srbina

Podsjetimo, sin HDZ-ovog zastupnika Josipa Đakića je na pravoslavni Božić objavio sliku ustaše koji u ruci drži glavu mrtvog Srbina.

Uz odvratnu fotografiju koja, prema onome što se može pronaći na internetu prikazuje jednog od ustaških koljača iz Jasenovca, sin HDZ-ovog zastupnika je napisao: "Svim 'prijateljima' srbićima sretan božić".

Prenoćio je u policiji, a protiv njega će prema svemu sudeći biti podnesena kaznena prijava zbog javnog poticanja na nasilje i mržnju prema vjerskoj, nacionalnoj i spolnoj osnovi za što je propisana kazna do 3 godine zatvora. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara