Pogledajte sukob Josipa Đakića s prosvjednicima u Virovitici

Foto: Bruno Konjević / Cropix

"SRAM vas bilo! Pustite mi ženu i djecu! Ja sam vam sve dao! I život! Po čemu sam ja lopov?", vikao je HDZ-ov saborski zastupnik i predsjednik Hvidre Josip Đakić na prosvjednike koji su prije nekoliko dana pred njegovim stanom u Virovitici izvikivali "Jopa, lopove". Snimku bijesnog Đakića prosvjednici su proslijedili Indexu, a autentičnost nam je potvrdio i sam šef Hvidre.

"Došli su mi pred stan, a kad je supruga izašla da vidi što se događa, počeli su joj skandirati da je kurva i da se baci kroz prozor. Bila je to grupa drogeraša i ljudi upitne moralne vrijednosti", rekao nam je Đakić. Tvrdi da u tom trenutku nije bio kod kuće, ali ga je nazvala uplakana supruga i uskoro se pojavio među demonstrantima.


"Kad sam stigao, odmah su se maknuli, razumjeli su i pobjegli u kafić", dodao je Đakić. Na upit jesu li prosvjednici uzmakli zato što je na glasu kao apsolutni gospodar virovitičkog kraja bez čijeg se blagoslova gotovo nemoguće zaposliti u državnoj i javnoj službi, Đakić odgovara da nisu pobjegli mladi prosvjednici, nego oni koji iza sebe imaju niz kaznenih prijava.  Za jednog od organizatora tvrdi da državi zatajio 3,5 milijuna kuna poreza.

"Ovi mladi su ostali gledati i pokušali nekakav dijalog", dodao je Đakić. 

Snimka tog "dijaloga", koja se dogodila pred zgradom gradske uprave, u kojoj HDZ-ov zastupnik pokušava uvjeriti prosvjednike "da im nije uništio mladost", pojavila se i na Youtubeu.
"U oči gledaš i lažeš", poručuje Đakiću jedan od prosvjednika, dok mu drugi pokušava objasniti da je poslao oko 150 prijava na razne natječaje za posao, ali je i dalje na burzi.

Đakić je najavio da će tužiti organizatore prosvjeda za uznemiravanje njegove supruge i malodobne djece. Bez članske iskaznice HDZ-a, zaštite Josipa Đakića ili Ivice Kirina, u Virovitičko- podravskoj županiji je nemoguće naći posao i normalno živjeti, odvraćaju mladi koji su se usudili ući u verbalni klinč s "virovitičkim gubernatorom".

Đakić će, najavljuje, tužiti one čija je lica prepoznao na fotografijama s prosvjeda koje su objavljene na virovitičkim portalima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara