POGLEDAJTE VIDEO Akcija interventne policije u noćnim satima, upali u zagrebačku vilu i spasili Kineze

POGLEDAJTE VIDEO Akcija interventne policije u noćnim satima, upali u zagrebačku vilu i spasili Kineze

Screenshot, video: MUP

KINESKI državljani bili su zatočeni u dvije vile na širem zagrebačkom području, u jednoj od 800 kvadrata zatečena su 42 kineska državljana, u drugoj od 400 kvadrata zatečeno je 19 kineskih državljana. Od te brojke, dvojica Kineza bili su čuvari i radili su za Hrvate koji su vodili operaciju.

48-godišnji Hrvat osumnjičen je da je unajmio dvije navedene kuće koje su bile opremljene tek minimalnim uvjetima potrebnima za stanovanje, dok je drugi, 51-godišnjak s područja Zagreba, žrtve dovezao u Republiku Hrvatsku. Namamili su ih obećanjima o lakoj i legalnoj zaradi, a onda su ih zatočili, oduzeli dokumente i tjerali da za njih mjesecima vrše računalne prijevare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U noći na četvrtak policija je započela koordiniranu akciju upada u obje vile, cilj je bio zateći žrtve u činjenju računalne prijevare.

"Radilo se o površinski velikim objektima pa je angažiran veliki broj djelatnika interventne policije. Nasilno su ušli u dva objekta na području Zagreba. Trebali su što prije ući i staviti pod nadzor situaciju i spriječiti da se unište dokazi. Jedan policijski djelatnik ozlijeđen je prilikom upada", rekao je Damir Barić, zapovjednik interventne policije.

Pogledajte policijsku akciju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara