Pojavio se novi video: Ukrajinski avion pogodile dvije rakete, a ne jedna

Pojavio se novi video: Ukrajinski avion pogodile dvije rakete, a ne jedna
Screenshot: YouTube/NBC News

NA NAJNOVIJOJ videosnimci koju je objavio New York Times navodno se vidi kako 8. siječnja ukrajinski putnički avion pogađaju dvije rakete, a ne jedna.

Rakete su udarile u avion jedna za drugom u razmaku od 20 sekundi, piše CNN.

Iranske vlasti ranije su priznale da je njihova vojska slučajno srušila avion. General Amir-Ali Hadžizadeh, zapovjednik zrakoplovnih snaga iranske Revolucionarne garde, 11. siječnja je priopćio da je ukrajinski zrakoplov oboren raketom kratkog dometa i da ga je slučajno pogodio operater protuzračne obrane zamijenivši ga za krstareću raketu.

"Preuzimam potpunu odgovornost"

"Preuzimam potpunu odgovornost za ovu katastrofu. Da sam barem ja mrtav. Radije bih umro nego izazvao takvu nesreću“, rekao je tada Hadžizadeh u izjavi koju je prenijela televizija.

Iranske vlasti nisu službeno priopćile da je avion pogođen s dvije rakete. Iranski predsjednik Hasan Ruhani spomenuo je u subotu na Twitteru više raketa, ali nije dao pojašnjenja.

"Interna istraga oružanih snaga zaključila je da je stravičan pad ukrajinskog aviona i smrt 176 nevinih ljudi uzrokovala ljudska pogreška, pri čemu su u njega ispaljeni projektili“, napisao je Ruhani.

"Islamska Republika Iran duboko žali zbog ove katastrofalne greške", dodao je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara