"Pojedini kandidati koriste samoubojstvo M. Bujasa kao predizborni trik"

PREDSJEDNIK podružnice Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a dubrovačko-neretvanske županije Ante Batinović obratio se javnosti i Ministarstvu branitelja otvorenim pismom.

Podsjećamo, predsjednik dotične Udruge Milivoj Bujas počinio je samoubojstvo početkom prosinca, nakon što se iznerviran vratio iz Zagreba iz Ministarstva branitelja gdje je bezbroj puta tražio pomoć za udrugu kojoj je bio na čelu i koja, kako je tvrdio, nije bila tretirana kao ostale braniteljske udruge.

Bujas se objesio zastavom Udruge u prostorijama udruge u ulici Frane Petrića u Zadru. Prije toga već je tri puta pokušao oduzeti vlastiti život. On je 1367 branitelj koji je počinio samoubojstvo.

Marina Raspović, glavna tajnica Udruge oboljelih od PTSP-a, tada je izjavila za HTV da je Bujas bio duboko deprimiran nakon razgovora u Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. Bujas je jučer prijepodne posjetio Ministarstvo gdje ga je primio državni tajnik Ministarstva Tomislav Ivić, no nakon nekoliko minuta razgovora iznervirao ga je telefonski poziv na koji se Ivić javio, te je napustio Ministarsvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pismo člana Upravnog odbora središnjice Udruge i predsjednička podružnice dubrovačko-neretvanske županije, Ante Batinovića, koje smo primili u u srijedu popodne, objavljujemo u cijelosti.

Dužnost mi je kao predsjednika podružnice UHBLPTSP Dubrovačko-neretvanske županije i kao članu Upravnog odbora Središnjice iznijeti u javnost da pojedini predsjednički kandidati kao predizborni trik koriste samoubojstvo našeg predsjednika gosp. Milivoja Bujasa, koji nije išao zavarati hrvatsku javnost nego je sebi oduzeo život kako bi se humanije postupalo prema
braniteljima, a posebno prema onima koji su oboljeli od PTSP. Gospoda iz našeg Ministarstva izdala su priopćenje za javnost kako bi sebe opravdali. "Gospodin Bujas je došao u vidno uzrujanom stanju" i pušten je da sam odšeta iz Ministarstva jer nije želio stručnu pomoć.

Pitamo se što su radile stručne službe i psihijatri? Takvog se čovjeka ne pita želi li stručnu pomoć ili ne nego ga se i veže ako je potrebno da ne napravi najgore. Dan nakon sahrane pok. Bujasa osobno sam zatražio prijem kod Ministrice Kosor. Ona za nas trenutno nema vremena primiti a ni njezini pomoćnici isto tako, jer vjerojatno nismo podobni. Još se pitamo dali im nešto znači "brojka 1367"?

Mislimo da im taj broj ništa ne znači jer gospođa Kosor na predizbornom skupu u Metkoviću nije željela sa mnom razgovarati, unatoč tome što sam želio sa njom razgovarati o otvaranju PTSP podcentra u Metkoviću. Nakon svega ovoga što se događa, a i nakon i ovoga pisma ne bi me iznenadilo da mi i sam bager izađe na put kada budem putovao prema Zagrebu tj. "nesretni slučaj". Zadnji put molim ministricu Kosor i gospodina premijera da shvate ozbiljno ovu populaciju a ne da nas sufinanciraju sa 20.000 kn. za 8 županijskih podružnica.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara