Pokopana danska studentica koja je brutalno ubijena u Maroku

Pokopana danska studentica koja je brutalno ubijena u Maroku
Na fotografiji su: Maren Ueland (lijevo) i Louisa Vesterager Jespersen (desno) Foto: Facebook

DESECI ljudi, među kojima danski premijer Lars Lokke Rasmussen, nazočili su sprovodu danske studentice koja je ubijena u prosincu u Maroku.

Louisa Vesterager Jespersen, 24-godišnja danska studentkinja i njezina prijateljica Maren Ueland, 28-godišnja Norvežanka, ubijene su u noći na 17. prosinca na jugu Maroka, gdje su bile na odmoru. Njihova tijela pronađena su nedaleko od vrha Toubkala u planinskom lancu Visokom Atlasu.

Uhićeno preko 20 osoba

Marokanske vlasti uhitile su više od 20 osoba u vezi s tim dvostrukim ubojstvom koje Rabat vodi kao "terorizam". Među uhićenima je i Švicarac s prebivalištem u Maroku. On je uhićen 29. prosinca u Marakešu pod sumnjom da je povezan s osumnjičenima za ubojstvo skandinavskih turistkinja. Istragom je utvrđeno da je sudjelovao u novačenju i uvježbavanju državljana Maroka i zemalja južno od Sahare za izvođenje terorističkih akcija u Maroku.

Slučaj je potresao Norvešku, Dansku i Maroko, gdje je na društvenim mrežama objavljena videosnimka pogubljenja jedne od žrtava. Marokanske vlasti smatraju snimku autentičnom, rekao je izvor upoznat s istragom.

"U ime Danske i vlade, želim izraziti najdublju sućut i dati obećanje da Louisa nikada neće biti zaboravljena", rekao je Rasmussen na ispraćaju.

"Iako je bol nepodnošljiva, ne smijemo se predati", dodao je on a prenijela je danska televizija TV2.

Sprovod se održao u gradu Ikastu u Jutlandu na zapadu Danske. Norveška studentica bit će pokopana 21. siječnja u Jaerenu na zapadu Norveške.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara