Pokopane žrtve pijanog divljaka iz BiH. Dvoje djece još se bori za život

Pokopane žrtve pijanog divljaka iz BiH. Dvoje djece još se bori za život
Foto: Dnevni avaz, Klix.ba

NOVI TRAVNIK se danas oprostio od majke i kćeri koje su poginule u stravičnoj nesreći u tom gradu.

Podsjetimo, na njih je u petak naletio pijani Nermin Rustempašić iz Novog Travnika. Autom je naletio na 30-godišnju Azru Hajrić i njezinu 9-godišnju kćer, koje su na mjestu poginule. U naletu pijanog vozača ozlijeđeno je još troje djece - dva dječaka bora se za život, dok je treći zadobio prijelome ruku i nogu i izvan je životne opasnosti.

>> Divljak pijan autom usmrtio majku i dijete u BiH, još troje djece u bolnici

Suprug i otac poginulih: Slike koje sam vidio na mjestu nesreće nikada neću zaboraviti

Mirnes Hajrić, suprug i otac Azre i Alme, koje su poginule kada je na njih automobilom naletio pomahnitali Nermin Rustempašić, za Dnevni avaz je kazao da je cijelu noć proveo u bolnici, gdje se nalazi njegov četverogodišnji sin.

"Zvao sam Azru dva puta, da dođem po njih da ne hodaju. Ali djeca su htjela prošetati do kuće. Sljedeće što sam čuo bilo je da je netko automobilom udario ženu i djecu. Te slike koje sam vidio nikada neću zaboraviti", kazao je.

Njegova supruga Azra, kako su mu kazali doktori, na licu mjesta je ostala mrtva. Kćer Almu su pokušali reanimirati, jer je davala znakove života.

"Ni njoj nije bilo spasa. Valjda je tako trebalo da bude. Što da kažem, bilo je određeno da nastradaju tako", dodaje.

Pijani vozač imao preko tri promila u krvi

Istraga je pokazala da je Rustempašić u trenutku nesreće imao više od tri promila alkohola u krvi. Prije nego što je naletio na majku i djecu, pio je u kavani.

"Vozač Opel Astre je, krećući se iz pravca naselja Kasapovići, ispred gradske džamije izgubio kontrolu nad vozilom, popeo se na trotoar, strugao po ogradi. Za sada, otprilike, možemo zaključiti da je na trotoaru pokupio majku s dvoje djece i djecu lokalnog imama", priopćila je policija.

Svjedoci kažu i da je Rustempašić nakon nesreće teturao po ulici. Policiji je otprije poznat zbog više prekršaja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara