Pokrenut prekršajni postupak protiv splitskog Vodovoda, nisu ljudima osigurali opskrbu vodom

Pokrenut prekršajni postupak protiv splitskog Vodovoda, nisu ljudima osigurali opskrbu vodom

Foto: VIK

SANITARNA inspekcija Ministarstva zdravstva obavila je inspekcijski nadzor u splitskoj gradskoj tvrtki Vodovodu i kanalizaciji te su utvrdili da u slučaju zamućenja vode nisu osigurali potrošačima opskrbu vodom na drugi način ako je ograničenje isporuke vode trajalo više od 24 sata.

Donijeta je upravna mjera kojom je Vodovodu naređeno da potrošačima osigura vodu za potrošnju na drugi način ukoliko ograničenje isporuke vode traje više od 24 sata.

Pokrenut je i prekršajni postupak zbog prekršaja iz članka 20. stavka 2. Zakona o vodi za ljudsku potrošnju, koji se sankcionira kaznama od 50 do 100 tisuća kuna, a za odgovornu osobu od pet do 20 tisuća kuna.

HDZ-ovac će smijeniti na čelu ViK-a bivšeg SDP-ovca

U Vodovodu, gradskoj firmi ozloglašenoj po uhljebljivanju prvenstveno SDP-ovih i HGS-ovih kadrova i masnim otpremninama, ovih je dana u tijeku smjena direktora. Dragu Davidovića, koji je kao jedini kandidat izabran na natječaju pred kraj mandata bivšeg gradonačelnika Ive Baldasara, trebao bi zamijeniti HDZ-ovac Tomislav Šuta, koji u Vodovod dolazi s pozicije direktora Centra za otpad u Lećevici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodno odlazak nije najbolje legao županu Blaženku Bobanu koji je držao da bi Šuta trebao odraditi posao do kraja. Šuta nam je, pak, rekao da su ishođene sve dozvole i da projekt Lećevica neće biti ugrožen njegovim odlaskom.

Bez Lećevice, nema ni zatvaranja Karepovca, splitskog smetlišta, na kojem su u tijeku radovi na sanaciji. Trebali bi potrajati četiri godine, a dotad bi Lećevica trebala otpočeti s radom.

Pilot projekt

Voda se prošle godine četiri puta zamutila, a nije bila za piće dvadeset dana. Vodovod je još pod upravom Drage Davidovića napravio natječaj za pilot projekt koji je trebao dati odgovor zašto se voda toliko muti i predložiti najbolje tehničko rješenje.

Toliko spominjani filter otpisan je prije koju godinu kao nerentabilan, no voda se tada znatno manje mutila.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara