Pokrenuta istraga i određen pritvor četvorici Osječana

ISTRAŽNI sudac Županijskog suda u Osijeku Miroslav Rožac izdao je rješenje o pokretanju istrage i odredio pritvor od mjesec dana za četvoricu Osječana osumnjičenih za organizirani kriminal, prijetnje, iznuđivanje novca od osječkih poduzetnika, te otmicu jednog poduzetnika.

Istražni postupak odnosi se na još jednog Osječanina, koji nije zadržan u pritvoru, a nije bio niti priveden jučer s preostalom četvoricom, rekao je istražni sudac Rožac.

Rješenje o pokretanju istrage doneseno je nakon što je zamjenica ravnatelja USKOK-a Zorka Fumić podnijela danas istražni zahtjev. Sudac Rožac, koji je i voditelj posebnog odjela USKOK-a pri Županijskom sudu u Osijeku, prije donošenja rješenja o pokretanju istrage i određivanja jednomjesečnog pritvora saslušao je četvoricu osumnjičenika.

Nakon višemjesečne kriminalističke obrade policajci PU osječko-baranjske i Uprave kriminalističke policije MUP-a, u suradnji s USKOK-om, priveli su jučer ujutro četvoricu osumnjičenika u Istražni centar Županijskog suda u Osijeku, gdje im je istražni sudac nakon saslušanja odredio 48-satno zadržavanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prilikom pregleda stana osumnjičenih pronađena je veća količina novca, streljiva, oružja i razne dokumentacije i jedan komad oružja. U roku od 48 sati može se podnijeti zahtjev za pokretanjem istrage što je danas USKOK i učinio, rekao je Rožac.

Premda policija ne želi govoriti o detaljima vezanima uz uhićenje četvorice Osječana, kao ni o petom osumnjičeniku, mediji su danas objavili imena sve petorice. Riječ je Dragi Babiću (37), Tihomiru Wilhelmu (44), Miroslavu Vorkapiću (37) i Goranu Kriviću (35), kojima je danas izdano rješenje o pokretanju istrage i pritvoru. Kaznena prijava podnesena je i protiv Miroslava Bodražića (47) zbog sumnje da je članove skupine poticao na izvršenje jedne od iznuda.

MUP je jučer priopćio kako se osnovano sumnja da su oni, udruženi u skupinu, tijekom ove godine na području Osijeka prisvojili veću imovinsku korist od nekoliko osječkih poduzetnika koristeći se prisilom, zastrašivanjima, prijetnjama i silom. Na taj su način počinili dvije iznude, jednu iznudu u pokušaju i otmicu.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara