Pokrenuta istraga protiv tate Slavena, prikupljao je novac za djecu pa ga trošio na sebe

Pokrenuta istraga protiv tate Slavena, prikupljao je novac za djecu pa ga trošio na sebe

Foto: Facebook

ŽUPANIJSKO državno odvjetništvo u Velikoj Gorici pokrenulo je istragu protiv Slavena Vujića, poznatijeg kao tata Slaven.

Obavijest o pokretanju istrage protiv Slavena Vujića objavljena je na web stranicama DORH-a bez navođenja njegovog imena i prezimena.

Tatu Slavena sumnjiči se da je kao čelnik dvaju udruga zlorabio humanitarnu pomoć koju je prikupljao za djecu s poteškoćama u razvoju.

Slaven Vujić je, sumnjaju istražitelji, kao čelnik dvije udruge, Grad anđela i Senzori, zloupotrebljavao humanitarne donacije koje je prikupljao gotovo 2,5 godine. U obavijesti o pokretanju istrage navodi se i kako je Vujić organizirao prikupljanje novčanih sredstava iako za to nije imao potrebno rješenje nadležnog ureda državne uprave o odobravanju prikupljanja i pružanja humanitarne pomoći. Radi se, naime, o obavezi koju svatko tko prikuplja humanitarnu pomoć mora ispuniti u skladu sa Zakonom o humanitarnoj pomoći, koji je na snazi od 2015. godine.

Nezakonito pribavio više od 650 tisuća kuna


Tata Slaven je, prema navodima Državnog odvjetništva, nezakonito pribavio nešto više od 650 tisuća kuna.

S prikupljanjem novca Vujić je krenuo početkom siječnja 2015. godine, što se nastavilo do svibnja 2017. godine. S računa udruge na koji je stizao novac Vujić je, sumnjaju istražitelji, plaćao robu u trgovinama, a podizao je i gotovinu. Dio novca prebacio je na zaštićeni račun, a dio na ovršni račun.

Za korištenje novca s računa ovlastio je još dvije osobe, koje su također koristile ta sredstva kako bi plaćale robu u trgovinama, a podizale su i gotovinu.

Prema navodima Državnog odvjetništva, tata Slaven je pokušao prikriti izvlačenje novca iz udruge, pa je tako od prijatelja koji ima privatnu tvrtku tražio da mu ispostavi račune iz kojih je proizlazilo da je udruga od te kompanije kupila robu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara