Pokušan atentat na srbijanskog premijera Đinđića

ISTRAŽNI sudac beogradskog Okružnog suda odredio je u nedjelju pritvor od 30 dana Dejanu Milenkoviću Bagziju, pripadniku ´surčinskog klana´, vozača kamiona kojega je u petak, na putu prema aerodromu, izbjegla kolona automobila u kojoj je bio i srbijanski premijer Zoran Đinđić, javili su beogradski elektronski mediji.


Operativni podaci MUP-a ukazuju da je na autoputu kod sportske hale Limes u petak ipak pokušan atentat na srbijanskog premijera Zorana Đinđića, javila je Radio televizija Srbije. Pozivajući se na izvore u MUP-u Srbije, RTS je javila da je vozač kamiona čekao na autoputu, te da je mobilnim telefonom dobio signal da mu se približava vozilo u kome se nalazio srbijanski premijer. Potom je, iz žute trake, u velikoj brzini, naglo skrenuo u traku u kojoj se kretalo premijerovo vozilo.

Beogradska ´Politika´ u svom pisanju od nedjelje tvrdi da je Milenković porekao da je riječ o atentatu, te da je formiran poseban štab koji će se baviti tim slučajem.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reagirajući na vijest da je protiv njega ipak pokušan atentat, srbijanski premijer Đinđić je novinarima u Frankfurtu, kako prenosi Radio B92, izjavio je da ´ne može vjerovati da poslije slučaja Ibarske magistrale´ (atentata na Vuka Draškovića i suradnike 1999. godine) netko ponovi istu stvar.

´Ako bi postojali dokazi da se radi o pokušaju atentata i da ti ljudi vjeruju da se u ovoj zemlji ništa nije promijenilo i da mogu raditi ono što su radili pod Miloševićevim režimom, u velikoj su zabludi´, izjavio je Đinđić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara