`Pola HTV-a` prelazi na Novu TV

POČETKOM sljedeće godine prva hrvatska komercijalna televizijska postaja ´Nova TV´ počet će emitirati vlastiti informativni program, najavljeno je na današnjem predstavljanju emisija i urednika informativnog programa te televizijske postaje.

Vodstvo Uprave i informativnog programa prve hrvatske komercijalne televizije s nacionalnom koncesijom najavili su da će ´Nova TV´ prikazivati četiri nove emisije vlastite proizvodnje.

Svakog dana u 19,30 sati ´Nova TV´ će prikazivati središnju informativnu emisiju pod nazivom ´24 sata´. U 22,30 sati prikazivat će se kasna informativna emisija ´Meta´, a u 17 sati svakodnevno će ići ´Vijesti´.

´Nova´ pokreće i dvadesetominutni kviz ´Prozivka´, koji bi prema najavama trebao biti kombinacija HTV-ovih kvizova ´Upitnik´ i ´Milijunaš´, a igrao bi se telefonski, SMS-om i elektronskom poštom.

Uz direktora informativnog programa ´Nove TV´ Branka Vukšića, na tim će projektima kao glavni urednik raditi i bivši odgovorni urednik Informativno-dokumentarnog programa HTV-a i idejni pokretač ´Motrišta´ Miljenko Manjkas, bivša ´motrištarka´ Mirjana Hrga i bivši voditelj središnjeg Dnevnika HTV-a Saša Kopljar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Uz Hrgu i Kopljara kao urednici-voditelji novih emisija predstavljeni su i dosadašnja voditeljica vijesti na CCN-u Jelena Buljan, te HTV-ov novinar Petar Vlahov.

Urednik i voditelj kviza ´Prozivka´, čiji je autor Manjkas, biti će zagrebački glumac Rene Bitorajac.

Vodstvo ´Nove TV´ izvijestilo je da pregovara s većim brojem novinara i urednika iz elektronskih i pisanih medija, no njihova imena nisu željeli otkriti.

Direktor informativnog programa Branko Vukšić nije želio otkriti točan datum emitiranja prve emisije koja se, kako je rekao, može očekivati sredinom siječnja iduće godine.

Kazao je da je započelo uređenje studija u Vukovarskoj ulici, te da početak emitiranja u najvećoj mjeri ovisi o useljenju tehnike u novi prostor.

Do početka emitiranja programa urednici ´Nove TV´ pokušat će osnovati i dopisničku mrežu koja bi, kako je istaknuto, trebala biti kompletirana za šest mjeseci. Na ´Novi TV´ smatraju da će do tada uspjeti stvoriti javni televizijski informativni servis s kojim će u potpunosti konkurirati HTV-u.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara