Polaznici ratne škole "Ban Josip Jelačić" posjetili sabor

PREDSJEDNIK Hrvatskog sabora Zlatko Tomčić primio je danas polaznike petog naraštaja Ratne škole "Ban Josip Jelačić" koje su vodili zapovjednik škole brigadni general Mirko Šundov te bivši zapovjednik umirovljeni general pukovnik Franjo Feldi.

Nakon sastanka i obilaska zgrade Sabora s polaznicima Ratne škole, najvišeg stupnja vojne izobrazbe u hrvatskim Oružanim snagama, predsjednik Sabora Zlatko Tomčić izjavio je da je svrha današnjeg posjeta bila upoznavanje rada i aktivnosti Hrvatskog sabora.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovakav je posjet koristan za uspostavu potpunog povjerenja između nas u parlamentu, koji smo zaduženi za građansku kontrolu oružanih snaga, i ljudi s najvišim vojnim funkcijama", ocijenio je Tomčić. Dodao je da su razgovarali i o ulozi Sabora u reformi Oružanih snaga, te o potrebi da se češće sastaju kako bi mogli svaki novi zakon ili odluku Odbora za nacionalnu sigurnost i unutarnju politiku što uspješnije pripremiti.

Zapovjednik Ratne škole "Ban Josip Jelačić" brigadni general Mirko Šundov izjavio je da je peti naraštaj ujedno i prvi koji posjećuje Sabor i upoznaje se s radom parlamenta. Većina nas po prvi je put u Sabora tako da smo ovaj posjet doživjeli i emocionalno, dodao je i ocijenio da su polaznici Ratne škole dobili mnoge korisne informacije koje će im pomoći u školovanju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara