Policajac istraživao krađu pa organizirao da žrtvu ponovno pokradu

Policajac istraživao krađu pa organizirao da žrtvu ponovno pokradu
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell

POD Uskokovom istragom našao se 32-godišnji policajac koji je, istražujući krađu u Pavlovcu kod Čakovca, otkrio da pokradeni muškarac u skrovištu u kupaonici drži 3000 eura pa je organizirao kradljivce da mu i to ukradu.

Uskok je izvijestio da je zbog krađe u Pavlovcu proširio istragu pokrenutu 26. lipnja kojom je obuhvaćeno šest navodnih pripadnika zločinačke organizacije. Riječ je o dvojici 40-godišnjaka, 37-godišnjaku, 54-godišnjaku, 45-godišnjaku i 49-godišnjaku, dok je proširenjem istrage obuhvaćen i 32-godišnji čakovečki policajac.

Uskok sumnja da je policajac iz postaje Čakovec od kraja rujna do 9. listopada 2018. godine, istražujući tešku krađu počinjenu 2015., utvrdio da žrtva u skrovištu u kupaonici skriva 3000 eura.

Kako bi se okoristili, policajac je svoja saznanja o plijenu podijelio s jednim od dvojice 40-godišnjih osumnjičenika koji je to prenio 37-godišnjaku i 54-godišnjaku.

Njih dvojica su zatim u noći na 9. listopada prošle godine provalili u oštećenikovu kuću te iz skrovišta u kupaonici uzeli kuvertu s 3000 eura. Plijen su zatim međusobno podijelili s policajcem i 40-godišnjakom, dodao je Uskok.

Policajac je 30. listopada suspendiran s dužnosti zbog sumnji da je prodavao informacije do kojih je došao obavljajući službenu dužnost, a neslužbeno se doznaje da je riječ o pripadniku jedne nacionalne manjine koji je dotad često istican kao pozitivan primjer.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara