Policajac u BiH priveo muškaraca jer mu se nisu svidjele njegove objave na Facebooku

Policajac u BiH priveo muškaraca jer mu se nisu svidjele njegove objave na Facebooku
Fotografija ne prikazuje događaje iz teksta Ilustracija: EPA

POLICIJSKI zapovjednik iz Bosne i Hercegovine uhićen je u četvrtak jer je ranije sam naložio nezakonito provođenje jedne osobe čiji mu se komentari na društvenim mrežama nisu svidjeli, potvrđeno je iz tužiteljstva u Bihaću koje vodi istragu.

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) priveli su Saida Ljubijankića, zapovjednika policijske postaje u mjestu Cazin.

Sada je i on uhićen

Kako su pojasnili iz tužiteljstva Unsko-sanske županije, on je priveden jer je ranije svojim podređenima zapovjedio uhićenje osobe čije je komentare na Facebooku smatrao uvredljivima, a to je učinio unatoč činjenici da je nadležni tužitelj ocijenio kako u tim komentarima nema elemenata kaznenog djela.

"Oštećena osoba je uhićena i protupravno zadržana, a dežurni tužitelj tužiteljstva Unsko-sanske županije nije obaviješten o razlozima i vremenu lišavanja slobode. Osumnjičeni je nakon toga nastavio protupravno postupati te je unatoč izravnom nalogu dežurnog tužitelja tužiteljstvu Unsko-sanske županije protiv oštećene osobe dostavio izvještaj o počinjenom kaznenom djelu", stoji u priopćenju.

Policijski zapovjednik je podvrgnut kaznenoj obradi te ispitivanju u tužiteljstvu koje će odlučiti o daljim mjerama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara