Policajac u samoobrani 23-godišnjaka ustrijelio u potkoljenicu

Policajac u samoobrani 23-godišnjaka ustrijelio u potkoljenicu

ZAGREBAČKA policija izvijestila je sinoć o pucnjavi do koje je došlo nakon napada na policajce. Izgred se dogodio na na području Pešćenice, na raskrižju II. i VII. Ferenščice, doznaje se danas iz zagrebačke policije.

Oko 21.15 sati pripadnici Mobilne jedinice prometne policije u automobilu Fiat Tipo zagrebačkih registracijskih oznaka, uočili su tri sumnjive osobe. Nakon što su ih pokušali identificirati, dvojica mladića su izašla iz automobila i pokušali pobjeći.

Vozač je ostao u automobilu i krenuo je unatrag. Dok su druga dvojica mladića bježali za njima je krenuo jedan policajac, a drugi se uputio prema vozaču. Ovaj je tada naglo krenuo prema naprijed u namjeri da ubije policajca, ističu u Policijskoj upravi zagrebačkoj (PUZ).

Policajac je skočio na stranu i izbjegao nalet automobila te je ispalio dva hica prema vozilu. Pri tom je kroz vrata u nogu pogodio 23-godišnjeg vozača. Fita se nakon desetak metara zaustavio, a iz njega je izašao vozač s prostrijeljenom potkoljenicom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vidjevši što se dogodilo drugi je policajac ispalio nekoliko hitaca u zrak iz službenog pištolja kako bi kolege pozvao u pomoć. Nakon nekoliko trenutaka uhićena su dvojica suputnika iz automobila, 28-godišnjak i 27-godišnjak te su privedeni na ispitivanje.

Ranjeni 23-godišnjak je prevezen u KB Dubrava gdje su mu utvrđene teške tjelesne ozljede te je zadržan na liječenju. Policajac koji ga je ranio također je ozlijeđen, a liječnička pomoć mu pružena u Klinici za traumatologiju gdje je utvrđeno da se radi o lakšim ozljedama.

Kriminalistička obrada je u tijeku.

R.I.
Foto: Index (Arhiva)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara