Policajci na nagovor nadređenih opraštali kazne, dobili uvjetnu kaznu

Policajci na nagovor nadređenih opraštali kazne, dobili uvjetnu kaznu

Foto: FAH

NAKON priznanja da su na nagovor nadređenih opraštali prometne prekršaje, u ponedjeljak su, nagodbom s tužiteljstvom, na uvjetne kazne osuđena dvojica bivših prometnih policajaca koje je Uskok teretio zajedno s trojicom viskokopozicioniranih policijskih načelnika.

Bivši prometni policajci, Danijel Vilušić i Krešimir Knezović, osuđeni su uvjetno na 10 mjeseci zatvora u koji neće ići ako u tri godine ne ponove kazneno djelo. Osim toga, osuđeni su i na tri godine zabrane rada u policiji iz koje su u međuvremenu otišli.

Dvojica osuđenih prometnika otkriveni su 2015. zajedno s još devetoricom osumnjičenih, među kojima i trojicom tadašnjih načelnika – MUP-ovim voditeljem Službe za sigurnost cestovnog prometa Goranom Baturom, voditeljem Službe mobilne jedinice prometne policije Rudolfom Tadićem i šefom druge zagrebačke postaje prometne policije Mariom Devčićem. Uskok ih tereti da su u veljači i travnju 2015. koristili svoj položaj u policiji kako bi se njihovim poznanicima opraštale prometne kazne.

Istragom je bilo obuhvaćeno ukupno 11 osoba osumnjičenih za trgovanje utjecajem, zlouporabu položaja i ovlasti te poticanje na trgovanje utjecajem i zlouporabu položaja i ovlasti. Nakon pokretanja istrage, u javnost su procurile informacije da je cijeli slučaj otkriven slučajno, jer su istražitelji za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala tajno snimali razgovore vezane uz prostituciju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara