Policajci netom prije masakra u Istanbulu: "Brate, ovaj hoda u kaputu po ovoj vrućini, da ga pratimo?"

Policajci netom prije masakra u Istanbulu: "Brate, ovaj hoda u kaputu po ovoj vrućini, da ga pratimo?"

Foto: Hina

U MEDIJIMA se pojavila snimka komunikacije policajaca u civilu, koji su primijetili čudno ponašanje napadača u istanbulskoj zračnoj luci, gdje je u utorak izvršen teroristički napad u kojem je poginulo nekoliko desetaka osoba.

Policajcima su napadači bili sumnjivi te su krenuli za njima. Policajac koji je prvi primijetio sumnjivce poslao je poruku kolegi kako je uočio muškarca koji nosi zimsku jaknu unatoč vrućini, piše Hurriyet.

"Hoda uokolo u kaputu po ovoj vrućini? Brate, on izgleda kao pljačkaš, hoćemo li ga pratiti?", upitao je policajac. Kolege su se složile da ga treba tražiti osobnu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nakon što su zatražili da im pokaže dokument, napadač se sagnuo i glumio da je traži. Netom nakon izvadio je pištolj i počeo pucati. Pogodio je policajca koji ga je tražio osobnu. Isti se trenutno bori za život, dok ga kod kuće čeka trudna supruga.

Terorist je potom počeo trčati niz stepenice, prema terminalu međunarodnih dolazaka te je tamo aktivirao bombu koja se nalazila oko njegovog pasa.

Na snimkama video nadzorna muškarci koji su se raznijeli mogu se vidjeti kako koračaju prema zgradi zračne luke i smiju se.

Podsjetimo, u terorističkom napadu na aerodromu Ataturk u Istanbulu poginule su 43 osobe, dok ih je najmanje 200 ranjeno. Trojica bombaša samoubojica otvorili su vatru, a zatim aktivirali eksplozive.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara