Policajcu koji je ubio 19-godišnjaka jer su se okrznuli ramenima 24-satni pritvor

Foto: Boris Kovačev/Cropix

NA PRESS konferenciji potvrđeno je da je ubojica 19-godišnjeg Ivana Mamića policajac koji u trenutku ubojstva nije bio u službenoj odori.

Istražna sutkinja odredila je 24-satni pritvor za osumnjičenog policajca i to zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i posebno teških okolnosti izvršenja kaznenog djela. Osumnjičeni je sutkinji kazao sve ono što je izjavio policiji.

Mladić i policajac, 41-godišnji zaposlenik Ravnateljstva policije, kobne večeri su se okrznuli ramenima na okretištu tramvaja na tzv. Remizi, te su se ipsovali međusobno. Pali su i udarci. S Mamićem je tada bio prijatelj.

Zatim su policajac i Mamić otišli svaki svojim putem, no policajac je očito odlučio mladića naučiti pameti pa ga je krenuo tražiti svojim automobilom. Uočio ga je na Horvaćanskoj te ga upucao. Kako doznajemo upucao ga je četiri puta s leđa, službenim pištoljem. Mamić je bio sam, s prijateljem se razdvojio putem.

Podsjetimo, 19-godišnji mladić upucan je u petak oko 22.40 u ulici Jarun. Uspio je sam nazvati 112, Hitna pomoć ga je prevezla u bolnicu međutim liječnici mu nisu uspjeli spasiti život.

41-godišnjak je odveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara