Policajcu u Splitu rekao: "Šta me gledaš?" Policija tražila mjesec dana zatvora

Policajcu u Splitu rekao: "Šta me gledaš?" Policija tražila mjesec dana zatvora
Screenshot: YouTube

SINOĆ je s Peristila policija odvela aktivista Zorana Burića. Za Dalmatinski portal su kazali da to nisu učinili zbog transparenta na račun Plenkovića, Keruma i Opare, koji je prigodno postavljen pred otvaranje Splitskog ljeta, već zbog vrijeđanja policajca koji je legitimirao Burićevo društvo. 

Burić je uhićen i odveden u postaju. Prespavao je u pritvoru, a jutros je odveden na Prekršajni sud uz optužni prijedlog za remećenje reda i mira po članku 17. Policija je predložila sankciju od 30 dana zatvora.

"Okrivljenik je dana 14. srpnja oko 21.10 na Peristilu narušio javni red i mir na način da je vrijeđao policijskog službenika tako što je prilikom provjere identiteta okrivljenog prišao te povišenim tonom počeo vrijeđati i omalovažavati istog riječima: 'Šta je, šta oćeš, šta me gledaš, nećeš me gledati.' Razlog utvrđivanja identiteta je taj što se okrivljeni nalazio među osobama koje su na ulici prethodno razvili transparent, a u neposrednoj blizini je bilo održavanje predstave Splitsko ljeto", stoji u optužnom prijedlogu splitske policije.

Zvao hitnu pomoć u pritvor

Burić kaže da nije vrijeđao ni gurao ikoga.

"Jedino je istina da sam mu rekao: 'Šta me gledaš?' kada me prostrijelio očima. Baš me ono krvnički pogleda, fiksira me u oči. Horor se s njima družit. Taj policajac koji je rekao da sam ga vrijeđao nije dao da Plenkoviću na Peristil stavimo transparent 'Odgovornost ST Merjan'. Sinoć je govorio da ga ne vrijeđam i ne guram, a ja niti sam ga vrijeđao, niti gurao", kazao je Burić, koji je nakon saslušanja na Prekršajnom sudu pušten na slobodu.  

Noć u pritvorskoj jedinici nije mu baš legla.

"Bilo mi je loše, zvao sam hitnu pomoć. Nisam mogao disati. Uhvatila me tjeskoba. Satralo me sve to skupa i fizički i psihički. Dali su mi lijek za glavobolju", prepričao je Burić. 

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara