Policajka nudila prijevoz ljudima bez propusnica: "Moje financije ne pitaju za virus"

Policajka nudila prijevoz ljudima bez propusnica: "Moje financije ne pitaju za virus"
Foto: Facebook

U HRVATSKOJ je od ponedjeljka na snazi zabrana napuštanja prebivališta. 

Policijski službenici su jučer diljem zemlje na ulazima u gradove postavili punktove i počeli provoditi odluku i to tako što su na hladnoći i vjetru, a negdje i snijegu, provjeravali svako vozilo. 

Utoliko je nevjerojatnije ono što je napravila policajka iz Zagreba. 

"Moj posao i moje financije ne pitaju za virus"

Ona je iz Nove Gradiške, odakle je rodom, na Facebook stranici za dijeljenje prijevoza nudila ljudima prijevoz za Zagreb i obrnuto. I to čak i onima bez propusnice. 

"To ne vrijedi za policiju", napisala je nekome tko ju je u komentarima pitao što je s odlukom o propusnicama. 

Kada ju je netko prozvao zbog kršenja pravila, napisala je: "Hvala na brizi, ali moj posao i moje financije ne pitaju puno za virus."

Index je jutros o ovome upitao policiju, a oni su nam u popodnevnim satima odgovorili da je policajka udaljena iz službe zbog nedoličnog ponašanja.

Udaljena iz službe

"Na društvenoj mreži je objavila tekstualni sadržaj u kojem je, koristeći činjenicu da se na policijske službenike ne odnosi zabrana napuštanja mjesta prebivališta i boravišta, nudila prijevoz drugim osobama zanemarujući odredbe odluke o zabrani koja je na snazi.

Rješenjem načelnika Policijske uprave zagrebačke dvoje policijskih službenika udaljeno je iz službe jer su teško naštetili ugledu policije te postoji sumnja da su počinili težu povredu službene dužnosti opisanu u članku 96. stavku 1. točki 7.  Zakona o policiji."

Osim nje zbog nedoličnog ponašanja iz službe je udaljen i policajac.

Zbog videa udaljen i policajac

Policajac je, naime, snimio i na društvenim mrežama objavio neprimjeren video u kojem vulgarno i neprimjereno komentira ponašanje građana i trenutnu situaciju oko provođenja mjera zaštite protiv širenja koronavirusa.

Protiv oboje će se pokrenuti disciplinski postupak pred Prvostupanjskim disciplinskim sudom Ministarstva unutarnjih poslova.

"Ovakva ponašanja policijskih službenika teško su naštetila ugledu policijske službe koja je nadležna za provedbu i nadzor Odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i čiji djelatnici trebaju služiti za primjer te su pored navedenog uvrijedili sve svoje kolege koji u ovim teškim i rizičnim trenucima nesebično služe građanima", stoji u priopćenju policije.

"U trenucima dok policijski službenici diljem Hrvatske nesebično daju doprinos društvenoj zajednici štiteći živote i imovinu naših građana u izvanrednim okolnostima poput borbe protiv koronavirusa, potresa u Zagrebu, nimalo ugodnih vremenskih uvjeta, dvoje policijskih službenika bacili su ljagu na policijski poziv zbog čega će poslužiti kao primjer drugima", dodaju iz zagrebačke policije.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara