Policija: Britanskog najmonstruoznijeg pedofila u zatvoru ubio silovatelj

Policija: Britanskog najmonstruoznijeg pedofila u zatvoru ubio silovatelj
Foto: Twitter

POLICIJA je priopćila kako za ubojstvo pedofila Richarda Huckela sumnjiči zatvorenika Paula Fitzgeralda, piše Sky News.

Fitzgerald (29) je opetovani seksualni prijestupnik koji se hvalio kako "voli silovati" žene.

Podsjetimo se, najmonstruozniji pedofil u britanskoj povijesti, 33-godišnji Richard Huckle, izboden je nožem i ubijen u zatvorskoj ćeliji, tri godine nakon što je osuđen za napad i seksualno iskorištavanje oko 200 djece u jugoistočnoj Aziji.

Tridesettrogodišnji pedofil osuđen je na kaznu zatvora od 25 godina zbog 191 seksualnog prijestupa nad djecom, od kojih su najmlađe žrtve imale samo šest mjeseci. Uhapšen je 2015. godine na britanskom aerodromu, a razotkriven je u velikoj akciji hvatanja pedofila od strane australske policije 2014. godine.

Glumio pobožnog katolika

Osuđeni pedofil prikazivao se kao pobožan katolik te je proveo niz godina pažljivo birajući sirotišta i domove za pružanje skrbi siromašnima, dok je podučavao engleski jezik i fotografiju u Maleziji i Kambodži.

Vodio je nastrani blog na kojem se hvalio zlostavljanjem, gdje si je dodjeljivao i tzv. "pedofilske poene". Snimao se dok je silovao djecu i bebe. Pedofil je još od svoje 19 godine prikupio više od 20.000 fotografija eksplicitnog nasilja nad djecom, koje je prodavao drugim pedofilima.

Iako je prvotno negirao optužbe, kasnije je priznao sva svoja zlodjela iz 71 točke optužnice za silovanje, seksualno iskorištavanje i seksualne radnje nad djetetom u razdoblju od osam godina.

Đavolji dokument

Pedofil Huckle koristio je crkve koje je posjećivao kako bi pristupio žrtvama u inozemstvu, a prema navodima suca, monstruozni pedofil je sastavio i priručnik od 60 stranica s uputama za buduće zlostavljače, koji je nazvao "đavoljim dokumentom".

Prije izricanja presude Huckle je ostavio pismo u kojem izražava gađenje zbog svojih postupaka, a izricanje same presude slušao je sklopljenih ruku i u molitvi.

"Tisuću smrtnih presuda ne bi bilo dovoljno za tebe", samo su neki od povika koji su se čuli u sudnici nakon izricanja presude.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara