Policija će manijaka koji je cipelario psa prijaviti za zlostavljanje životinja

Policija će manijaka koji je cipelario psa prijaviti za zlostavljanje životinja
Screenshot: Facebook

PROŠLOG tjedna na Facebooku se pojavila snimka koja je zgrozila Hrvatsku, a na kojoj se vidi muškarac koji psuje te bešćutno cipelari psa koji se pokušava skriti pod automobilom.

>> Levijatan objavio snimku: Manijak koji je cipelario psa sve im je priznao

Sve se dogodilo u okolici Obrovca, a muškarac je nakon objave videa pritvoren te je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje. U međuvremenu je izašao na slobodu. Dan nakon što se snimka pojavila na društvenim mrežama, policija nam je potvrdila i da je o svemu obaviještena županijska veterinarska inspekcija. Veterinarska inspekcija mu je oduzela pse koji su završili u skloništu dr. Zdenke Filipović u Kaštelima.

Policija će ga prijaviti za mučenje životinja

Kako javlja Dalmatinski portal, Policijska uprava zadarska im je potvrdila da je završeno kriminalističko istraživanje nad 62-godišnjakom sa snimke te kako će protiv njega biti podnijeta kaznena prijava za mučenje životinja.

Podsjetimo, snimka započinje izvlačenjem pasa iz prtljažnika, a muškarac u maslinastom odijelu psuje boga i urla: "Krepajte!".

U nekoliko minuta uznemirujućeg videa, muškarac tuče i cipelari psa, psuje na njega, udara ga vratima i gađa različitim predmetima.

UPOZORAVAMO VAS DA JE SNIMKA IZUZETNO UZNEMIRUJUĆA, GLEDAJTE JE NA VLASTITU ODGOVORNOST.

Možete je pogledati ovdje.

Kakva mu kazna prijeti? 

Muškarcu prijeti kazna prema dvjema zakonskim odredbama. 

Jedna je ona iz 205. članka Kaznenog zakona u kojem stoji da će se osoba koja usmrti životinju bez opravdanog razloga ili je teško zlostavlja, nanosi joj nepotrebne bolove ili je izlaže nepotrebnim patnjama, kazniti kaznom zatvora do jedne godine.

Prijeti mu i kazna prema prošle godine usvojenom Zakonu o zaštiti životinja. Prema tom zakonu, novčanom kaznom od 20.000 do 50.000 kuna kažnjavat će se fizičke osobe koje životinjama nanose bol ili patnju, odnosno namjerno ih izlažu bolestima ili strahu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara