Policija i stečajni upravitelj u potrazi: Kutle i Pavić "počistili" dokumentaciju Dalte?

Policija i stečajni upravitelj u potrazi: Kutle i Pavić "počistili" dokumentaciju Dalte?

Foto:Arhiva

"MIROSLAV KUTLE, iako još i sada negira da je ključan čovjek naše propasti, uskoro će biti potpuno razotkriven, kao i medijski tajkun Ninoslav Pavić za kojeg se napokon u istrazi utvrđuje da je Kutli, odnosno njegovim ljudima, dao 33,6 milijuna kuna za osvajanje Kamenskog", poručuju radnice Kamenskog u tekstu koji je objavljen u dvotjedniku Objektiv dodajući kako bi pravda možda na kraju mogla i stići, ali prekasno i presporo.

> Steže se obruč: Trgovački sud postavio upravitelja u tvrtku Dalta!

> Kamensko je uništio Miroslav Kutle, novcem koji je dobio od Ninoslava Pavića

> Policija na tragu zajedničkih poslova Ninoslava Pavića, Miroslava Kutle i Ivice Todorića


Također, nadaju se pomoći od zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića kako bi u u razorenoj tvornici ponovno pokrenuli proizvodnju i to modnih detalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Molimo vas da nam pomognete i da nam dodijelite prostor od 100 do 200 metara kvadratnih kako bismo sačuvale ono jedino što nam je ostalo – a to je dostojanstvo", stoji u zahtjevu radnica koje bi u puno skromnijem obimu ponovno pokrenuli proizvodnju.

Policijska istraga

S druge pak strane, policijska istraga kojom se  istražuju okolnosti pod kojima je u stečaj doveden Kamensko, procijenjene vrijednosti od 127 milijuna kuna i to preko fiktivne kupnje Dalte koju je predsjednik njezinog Nadzornog odbora Antun Crlenjak, kasnije i direktor Kamenskog od skromne tvrtke s prvotnih 'skromnih' 120.000 kuna napumpao na 24,1 milijun kuna, primiče se kraju.

No, pravi kaos nastao je kada je stečajni upravitelj Mate Balenović, kojeg je postavio Trgovački sud stigao u Daltu kako bi organizirao glavnu skupštinu dioničara zbog imenovanja nedostajućih članova Nadzornog odbora, došao u tvrtku.

Što to nije našao stečajni upravitelj?

"Eto sad ja, tragajući za tim, prvo utvrđujem da na adresi Vukovarska 271. - nema Dalte. To je bilo sjedište nekadašnje Globus grupe. Tragajući dalje, idem tražiti izvod iz sudskog registra. Utvrđujem da je direktorica Lidija Cebović koja se nalazi u Beogradu. U telefonskom kontaktu s njom, obećala je doći 20. listopada u Zagreb te da ćemo sjesti i razgovarati o Dalti. Idući dalje, nalazim da su članovi Nadzornog odbora Dalte – Lidija Matasić iz Zagreba, Damir Rihtarić iz Sesveta te nalazim da je predsjednik Nadzornog odbora te tvrtke Antun Crlenjak – gospodin koji se spominje u dijelu stečaja i predstečajnog postupka tvrtke Kamensko. On je bio na moj poziv kod mene i razgovarali smo  6. listopada. Bio je kooperativan, otvoren za suradnju te je  rekao da će doći do mene 10. listopada i donijeti dokumentaciju koja mi je potrebna te izvješće jedne revizijske kuće o poslovanju Dalte. Budući da nije došao, zvao sam ga čak 17 puta.

Svi telefonski pozivi bili su mi odbijeni.", kazao je Balenović za dvotjednik Objektiv dodajući kako je nazvao i Ninoslava Pavića koji je preko svoje tvrtke Com-Com kupio Daltu 2008. godine. Nakon niza intervencija napokon je došao do Crlenjaka, no ni tada situacija nije bila puno jasnija.

Nejasna kupnja Dalte iz 2008

"Nikakvih poslovnih knjiga Dalte nemam, gospodin Crlenjak mi je samo rekao da će mi donijeti revizorsko izvješće rađeno ove godine. Po svojoj prilici, u ovom ću konkretnom slučaju pokrenuti stečajni postupak. Kao član Uprave, imam ovlasti za to. Ne znam gdje je njihova dokumentacija", zaključuje Balenović za Objektiv dodajući da zapravo ništa ne zna o kupovini Dalte iz 2008. godine, no kako je rekao suludo je da se kupuje poduzeće koje nema otvoren poslovni račun.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara