Policija ipak odlučila: Vozač Kolindinog busa bit će prekršajno prijavljen

Policija ipak odlučila: Vozač Kolindinog busa bit će prekršajno prijavljen
Foto: Marko Dimic/PIXSELL

NAKON što smo objavili da nam je policija potvrdila kako je vozač Kolindinog autobusa kriv za nesreću koju je izazvao prekjučer, ali nam nisu znali reći hoće li dobiti prekršajnu prijavu, ipak nam je stigao odgovor iz policije. Vozač će biti prekršajno prijavljen.

>>Policija nam potvrdila da je Kolindin vozač kriv za nesreću

"Nastavno na Vaš upit izvješćujemo Vas kako će Policijska uprava krapinsko-zagorska, nadležna policijska postaja, vozaču autobusa izdati Obavezni prekršajni nalog za počinjeni prometni prekršaj", stoji u odgovoru Policijske uprave krapinsko-zagorske za Index.

Kao što smo već pisali, autobus predsjedničke kandidatkinje Kolinde Grabar-Kitarović u utorak kasno poslijepodne sudjelovao je u manjoj prometnoj nesreći u Malom Bukovcu u Krapinsko-zagorskoj županiji, a do nesreće je, prema navodima policije, došlo jer se vozač Kolindinog autobusa nije kretao uz desni rub kolnika.

Prije par sati u policiji nisu znali hoće li vozač biti prijavljen

"Nesreća se dogodila jer se autobus nije držao desnog ruba kolnika, kao što se trebao držati", rekao nam je glasnogovornik PU krapinsko-zagorske Zoran Lončar te je istaknuo da se radi o manjoj nezgodi te da nije bilo ozlijeđenih.

Tada smo ga pitali je li protiv vozača autobusa podnesena prekršajna prijava, rekao nam je da na to ne može odgovoriti i da se za to trebamo obratiti Ministarstvu unutarnjih poslova jer se radi o autobusu u kojem je bila štićena osoba.

"Ovo je štićena osoba prve kategorije, za pitanje o prekršajnoj prijavi protiv vozača trebate kontaktirati Ministarstvo", rekao je Lončar za Index.

Potom smo ga pitali bi li u situaciji da se nije radilo o autobusu štićene osobe protiv vozača koji je izazvao nesreću bila podnesena prekršajna prijava. Rekao nam je da bi.

Index je odmah kontaktirao i MUP s upitom hoće li biti prijavljen, no na kraju nam je stigao odgovor PU krapinsko-zagorske koja će vozača ipak prijaviti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara