Policija kod Hannovera pretražuje jedan vrt, ima veze s nestankom Maddie McCann

Policija kod Hannovera pretražuje jedan vrt, ima veze s nestankom Maddie McCann
Foto: EPA

NJEMAČKA policija od jutros pretražuje jedan vrt u blizini Hannovera u nadi da će pronaći tijelo britanske curice Madeleine McCann, prenosi britanski Sky.

Pretres povezan sa slučajem nestanka male Maddie

"Pretres je povezan s našom istragom o slučaju nestanka Madeleine McCann", kazala je glasnogovornica ured tužitelja Braunschweiga Julia Meyer za AFP.

"Ovo je dramatičan rasplet događaja. Policija u Njemačkoj počela je s iskapanjem na jednoj livadi pokraj Hannovera gdje je Christian B, glavni osumnjičenik u ovom slučaju, živio neko vrijeme u životu", kazao je Martin Brunt, Skyjev dopisnik. 

Policija je na terenu od ranog jutra.

"Od jutra se čisti područje, raskrčeno je od drveća. Policija je ovdje, forenzičari koji su dio istrage. Čak je doveden i manji bager kako bi pomogao i iskopavanju", dodaje Skyjev dopisnik. 

Nije jasno za čim policija traga

Nije jasno što policija traži, ali postoji mogućnost da traga za dokazima.

"Nije sasvim jasno što točno policija traži, je li riječ o mogućim dokazima koji su izravno povezani s nestankom Madeleine ili je riječ o poveznici s osumnjičenikom Christianom B.", govori Skyev dopisnik. 

Oko stotinu policajca pojavilo se u vrtu kod Hannovera, počeli su s radom od ranog jutra, rekao je za Sky Maik Niemtschke, čovjek koji tamo živi. 

Nedavno otvorena istraga o nestanku male Maddie, novi glavni osumnjičenik

Podsjetimo, Madeleine McCann nestala je prije 13 godina iz turističkog apartmana u Portugalu u dobi od tri godine.

Uslijedila je opsežna policijska operacija, bilo je nekoliko lažnih tragova i navoda, kao i više nagodbi zbog klevete. Nakon skoro dva desetljeća njemačka policija nedavno je objavila da je novi osumnjičeni u nestanku djevojčice Christian Brueckner koji se trenutno nalazi u njemačkom zatvoru.

Njemački tužitelj Hans Christian Wolters u lipnju je rekao da raspolaže dokazima da je Madeleine McCann mrtva.

Kazao je kako policija treba više informacija o tome gdje je osumnjičeni za nestanak Madeleine prije 13 godina te je uputio apel britanskim turistima da pomognu u istrazi gdje je osumnjičeni Christian B. živio kako bi policija mogla pronaći tijelo djevojčice.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara