Policija o stravičnom bacanju psa s nebodera u Kutini: "Istražujemo je li životinja mučena i ubijena"

Policija o stravičnom bacanju psa s nebodera u Kutini: "Istražujemo je li životinja mučena i ubijena"

Foto: Facebook

POLICIJA se danas očitovala o stravičnim događajima u Kutini do kojih je došlo prekjučer, kad je maleni pas bačen s nebodera te naknadno pušten da ugine.

> UZNEMIRUJUĆA FOTOGRAFIJA Psić bačen s nebodera u Kutini

"Povodom interesa javnosti za događaj koji se dogodio u utorak, 4. srpnja oko 15 sati u Dubrovačkoj ulici u Kutini, a u kojem je kraj stambene zgrade pronađen pas s teškim ozljedama, od kojih je naknadno uginuo, priopćavamo da policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke provode kriminalistička istraživanja s ciljem utvrđivanja svih okolnosti.

Također se utvrđuje i eventualna odgovornost osoba iz ovog slučaja, odnosno postojanje moguće osnove sumnje u počinjenje kaznenog djela ubijanje ili mučenje životinja, iz članka 205. Kaznenog zakona.

O dovršetku kriminalističkog istraživanja pravovremeno ćemo obavijestiti javnost", navode iz PU sisačko-moslavačke.

Spekulacije o imenima optuženih

Društvenim mrežama počela su kružiti imena dvojice mladića, koje se optužuje da su navodno bacili psa s nebodera. Iako je policijska istraga u tijeku, nije trebalo dugo da se javnost u komentarima okomi na njih.

U međuvremenu, na prozivke je odgovorio jedan od optuženih. Njegovu reakciju u komentarima prenosimo bez pravopisnih intervencija:

"Poštovani!

Evo da se javim u vezi mog psa šta smo okrivljeni ja i moj prijatelj da smo ga bacili sa 6 kata.
Ovo je jedina istina, ja sam psa udomio lutalica je bio, uzeo sam ga k sebi hranio ga i brinuo se o njemu,čak je i spavao sa mnom u kuci. svukud di sam isao on je isao sa mnom pa tako i u grad,,,dosli smo kod prijatelja u neboder i nisam ga htio ostavljat vani,usao je s nama u lift i krenuli kod prijatelja u stan ,pošto prijatelj ima psa u stanu nismo ga uvadali jel bi ga napo posto je veci, pasmine doga.ostavio sam ga u haustoru balkon je bio otvoren i tamo je preskocio....uvijek je isao zamnom jel nemam ogradeno dvoriste. zar bi ja isao svog psa kojeg sam udomio isao bacat sa nebodera.

JEDNO CU VAM REC,LJUDI MOJI SVJEDOKA NEMA ZATO STO GA NISMO NI BACILI,,,ZAR NEBI VEC LEZAO U ZATVORU?!?!?!?!

Bili smo na policiji i rekli kako je bilo i kako sam tu napiso.
Sad odo na policiju radi silnih prijetnji,sram vas bilo bez ikakvih dokaza me vrjeđate i prijetite.
Netko je vidio psa slikao ga i poslao u faun da objave i od tud pocinje linčovanje mene i kolege BEZ IKAKVIH DOKAZA,sramite se svi.
LIJEP POZDRAV".

Što se tiče objave imena navodnih krivaca, Index je još jučer kontaktirao stranice na društvenim mrežama koje su objavile fotografiju psića. Kažu kako oni nisu postavili fotografije s imenima navodnih krivaca, niti mogu sa sigurnošću tvrditi da su to vlasnici.

"S obzirom da je istraga policije još u tijeku ne možemo davati iskaze dok se ne završi ispitivanje svih svjedoka i uzimanje izjava", rekli su nam.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara