Policija objavila detalje divljanja u NSB-u: Teško ozlijedili mladića i ženu

Policija objavila detalje divljanja u NSB-u: Teško ozlijedili mladića i ženu
Foto: Pixsell/Robert Anic

POLICIJA je objavila detalje upada maskiranih napadača u Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu u Zagrebu.

>> Maskirani napadači upali u Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu, dvoje ozlijeđenih

Podsjetimo, sinoć su napadači upali u predvorje NSK, naoružani šipkama i palicama i napali jednog mladića. 

Osim u NSK, upali su u kafić Dalmatinka u neposrednoj blizini koji su demolirali.

Teško ozlijeđen mladić

"Jučer, 24. listopada oko 18 sati na Trnju, Hrvatske bratske zajednice, ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice, više je nepoznatih počinitelja verbalno napalo 21-godišnjaka koji je potom ušao u predvorje knjižnice, a nepoznati počinitelji za njim", javljaju iz zagrebačke policije.

U predvorju knjižnice bio je 29-godišnjak koji je iz zasad neutvrđenog razloga tjelesno napao 21-godišnjaka. Liječnička pomoć 21-godišnjaku je pružena u KB Sveti Duh, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen, a policijski službenici doveli su 29-godišnjaka u službene prostorije na kriminalističko istraživanje, dok za ostalima intenzivno tragamo, kažu iz policije.

Napad na staricu

"Isto tako oko 18.10 sati na Trnju u Paromlinskoj, u ugostiteljskom objektu, više je nepoznatih počinitelja oštetilo ulazna vrata i inventar te su zapalili pirotehničko sredstvo (baklju) i fizički napali 64-godišnjakinju. Liječnička pomoć pružena joj je u KB Dubrava, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđena dok materijalna šteta zasad nije utvrđena", dodaje policija.

Svjedokinja o napadu

Indexu se javila svjedokinja koja nam je ispričala kako je izgledao napad u prostorijama knjižnice.

"Bila sam tamo u predvorju knjižnice. Zaletjela se skupina od 10-15 dečkiju za jednim dečkom, s leđa su ga udarili i bacili na pod, nastavili s cipelarenjem dok su dvojica stajali na vratima.

Kad su se spustili stražari knjižnice oni su se razbježali van ali nisu pobjegli, opkolili su knjižnicu, derali se nešto, prešetavali desno lijevo i udarali sve oko sebe metalnim šipkama i bejzbol palicama...

"Tek kasnije su se razbježali, dečko koji je ozlijeđen u knjižnici ima prijelom nosa i par masnica po rebrima.

U predvorju nas je stajalo još možda desetak studenata uz osoblje, svi smo se razbježali ali ni na kog osim njega nisu nasrnuli. Svi su na sebi imali kapuljače a većina ih je imala neki tupi predmet u ruci. Užas i sramota, svi iz predvorja smo u šoku, gledali smo batinanje nedužnog studenta, nadam se da će nadzorne kamere pokazati nešto", ispričala je svjedokinja za Index.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara