Policija objavila snimku likvidacije Hrvata u Amsterdamu. Znaju tko je ubojica

Policija objavila snimku likvidacije Hrvata u Amsterdamu. Znaju tko je ubojica
Screenshot: Nizozemska policija

NIZOZEMSKA policija objavila je fotografiju ubojice kojeg traži zbog ubojstva Hrvata Ivana Serdarušića iz kolovoza prošle godine. 

Osim fotografije, objavili su i snimku ubojstva koje se dogodilo u talijanskom restoranu Ferilli’s Caffè u Ulici Beethovenstraat u Amsterdamu. 

Nizozemska policija navodi kako je za likvidaciju osumnjičen 38-godišnji Čaba Der, koji je u siječnju ove godine u beogradskom naselju Banovo brdu ubio i 37-godišnjeg Nebojšu Markovića.

Nizozemska policija za sve informacije o Deru nudi nagradu od 20.000 eura.

Podsjetimo, Serdarušić je Hrvat s nizozemskim državljanstvom koji od 1990-ih živi i radi u Nizozemskoj. Ubojica je nešto prije 15 sati početkom kolovoza ušao u restoran u kojem se Serdarušić nalazio. Pucao mu je u glavu iz pištolja s prigušivačem.

Tko je Čaba Der?

Čaba Der je plaćeni ubojica koji je priznao da je ubio kriminalca Branislava Jelačića 2004. godine, inače člana organizirane grupe "Firma". Tom ubojstvu je, kako su pisali mediji, prethodio sukob oko utjecaja na novosadskom narkotržištu.

Presuda za ovo ubojstvo nekoliko puta je donošena i ukidana. Vrhovni sud Srbije dva puta je ukidao presude, a suđenje je kretalo iz početka.

Sredinom travnja 2009. godine na Okružnom sudu u Novom Sadu treći put je izrečena presuda za ovo ubojstvo.

Kazneno vijeće novosadskog Okružnog suda je Dera osudilo na 14 godina zatvora.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara