Policija prodaje vozila na dražbi, mogu se kupiti BMW za 1400 i motor za 90 kuna

Policija prodaje vozila na dražbi, mogu se kupiti BMW za 1400 i motor za 90 kuna
Screenshot: YouTube

ZAGREBAČKA policija objavila je javni poziv za prodaju motornih vozila putem javnog nadmetanja.

Prodaje se 11 vozila, od čega šest automobila, četiri motocikla i jedan kamion.

Tako primjerice možete kupiti BMW serije 5, model 520i iz 1999., za 1400 kuna ili motocikl Hondu NES 125 iz 2000. za samo 90 kuna.

Cjelokupnu ponudu vozila možete vidjeti ovdje.

Više o dražbi

Policija je objavila detalje dražbe, pročitajte ih.

"Vozila se mogu razgledati 12. i 13.12. od 9 do 14 sati i 14.12. od 10 do 13 sati u Jastrebarskom, Ulica Zrinskih i Frankopana bb.

Zainteresirane osobe obvezne su na ime jamčevine za svako vozilo za koje se namjeravaju nadmetati, na račun Državnog proračuna IBAN: 1210010051863000160, pozivom na broj HR63 9725-19982-22888, uz naznaku rednog broja vozila, uplatiti iznos od 10% od njegove početne cijene najkasnije s danom 16.12.

Kupcu s najvišom ponuđenom cijenom za određeno vozilo jamčevina se uračunava u ukupnu cijenu, a ostalim uplatiteljima se vraća na dostavljene račune.

Rok za plaćanje izlicitirane cijene vozila je najkasnije 3 dana od dana preuzimanja računa za plaćanje. U slučaju prekoračenja navedenog roka, kupac gubi pravo na povrat jamčevine.

Kupac je dužan kupljeno vozilo preuzeti u roku od 3 dana od dana plaćanja računa te prilikom preuzimanja vozila dostaviti na uvid potvrdu o izvršenom plaćanju računa.

Ako kupac plaćeno vozilo ne preuzme u navedenom roku, obvezan je od isteka roka preuzimanja do zaključno s danom njegova preuzimanja, platiti ležarinu u iznosu od 50 kn (s PDV-om) po danu.

Fizička osoba dužna je na javno nadmetanje donijeti potvrdu o uplaćenoj jamčevini i svoju važeću osobnu ispravu s fotografijom (osobnu iskaznicu ili putovnicu).

Opunomoćenik fizičke osobe je pored potvrde o uplati jamčevine i svoje osobne isprave, dužan donijeti i po javnom bilježniku ovjerenu specijalnu punomoć fizičke osobe za javno nadmetanje.

Osoba koja zastupa pravnu osobu, dužna je na javno nadmetanje donijeti potvrdu o uplaćenoj jamčevini, svoju važeću osobnu ispravu s fotografijom (osobnu iskaznicu ili putovnicu), kao i važeći pisani dokument (izvadak iz sudskog, obrtnog registra i sl.) da je njen ovlašteni zastupnik.

Opunomoćenik pravne osobe dužan je donijeti potvrdu o uplaćenoj jamčevini, svoju važeću osobnu ispravu, izvadak o registraciji pravne osobe ili obrta kojeg zastupa, kao i po javnom bilježniku ovjerenu specijalnu punomoć ovlaštenog zastupnika pravne osobe ili vlasnika obrta za javno nadmetanje.

Prodaja vozila odvija se po načelu viđeno - kupljeno, bez prava na naknadne prigovore.

Javno nadmetanje održat će se u Jastrebarskom na adresi Ulica Zrinskih i Frankopana b.b., 20.12. s početkom u 10 sati. Dodatne obavijesti mogu se dobiti radnim danima od 8 do 16 sati na broj telefona 01/4563-544", priopćili su iz policije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara