Policija pronašla šest leševa u Meksiku, tri s izvađenim srcima

Tekst: F.M.
Foto: AFP


MEKSIČKI drogeraški ratovi poznati su po svojoj iznimnoj okrutnosti i vrlo bizarnim načinima slanja zastrašujućih poruka. Tako je policija u turističkom mjestu Cancun u špilji pronašla šest leševa, od kojih su tri bila rasporena, a izvađena su im srca.

"Ljudi su očigledno mučeni, a rastvoren im je prsni koš kako bi im se izvadilo srca", objavio je ured glavnog državnog odvjetnika savezne države Quintana Roo. Radi se o četiri muškarca i tri žene, a identitet ubijenih još nije utvrđen.

Krvave četiri godine

Na trbusima tri leša urezano je slovo "Z" – što je moguća referenca na bandu Zeta, iako vlasti nisu eksplicitno povezale ubojstva s nasiljem narkokartela.

Otkad je meksički predsjednik Felipe Calderon 2006. godine proglasio rat protiv kartela i na njih poslao policiju i vojsku, poginulo je gotovo 23.000 ljudi. većina njih su pripadnici narko bandi, ali velik broj civila pogiba u svakodnevnim obračunima.

Jučer su tako naoružani muškarci zapucali na goste djevojačke zabave u državi Guerrero. Neki od gostiju na zabavi također su bili naoružani, pa su uzvratili vatru, a na kraju je poginulo troje ljudi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara