Policija se hvali uhićenjima, a pljačkaši nastavljaju harati poštama

Policija se hvali uhićenjima, a pljačkaši nastavljaju harati poštama

Foto: FaH

IAKO je policija prošlog tjedna uhitila dvije osobe za koje smatraju da su proteklih mjesec dana opljačkali više poslovnica Hrvatske pošte, sinoć se dogodila identična pljačka.

"Maskirani počinitelj je jučer u 19.30 ušao u poslovnicu Hrvatske pošte na Trgu kralja Tomislava 34 te je uz prijetnju vatrenim oružjem otuđio veći iznos novca", saznajemo od policije.

U trenutku pljačke u poslovnici su se nalazile tri osobe u dobi od 43 do 47 godina koje, iako su još uvijek preplašene i u strahu, srećom nisu ozlijeđene.

Je li imao pomagača koji ga je čekao s prijevozom spremnim za brzi bijeg, kao što je radio ranije uhićeni dvojac, trebalo bi se utvrditi policijskom istragom.

Pošte su omiljena meta pljačkaša


Podsjetimo, u studenom je više zagrebačkih pošti bilo metom sličnih napada. U večernjim satima, tik pred zatvaranje, u poslovnicu bi ušao naoružani maskirani te prijeteći vatrenim oružjem otuđio veću količinu novca. Crni niz se u početku događao jednom tjedno - petkom, da bi povećao intenzitet te su u dva tjedna lopovi opljačkali čak 4 poslovnice.

Policijskom istraga nije davala rezultate, ali su i policija i Pošta poradili i na prevenciji budućih događanja. Tako je spriječena i pljačka pošte u Albaharijevoj ulici u Zagrebu jer se policijski službenik ondje našao upravo pred zatvaranje, odnosno u vrijeme kada su se pljačke i događale. Saznali smo i da se policajac ondje našao namjerno - policija je pak pred "ključne" pošte postavila policajce u civilu.

Osim što su spriječili novi napad, uhitili su i počinitelja, 30-godišnjaka koji je pokušao izvesti pljačku. Propjevao je i otkucao svojeg 23-godišnjeg partnera, čovjeka koji ga je u blizini čekao s automobilom spremnim za brzi bijeg. Policija im je kasnije prišila i pljačku sportske kladionice, a u mjesec i pol su zaradili više od 200.000 kuna.

Ipak, samo dva dana nakon što je policija riješila ovaj slučaj, već je opljačkana nova pošta. U zagrebačkoj Ilici je poštanski ured opljačkan u jutarnjim satima, a na teren su izašli i interventni policajci s dugim cijevima. A sinoć se, kako smo već rekli, opet nastavio modus operandi uhićene ekipe. Jesu li ovo neki sasvim novi klinci na zagrebačkim ulicama, ili jutarnji pljačkaši nisu bili zadovoljni plijenom, vjerujemo da će nam policijski istražitelji otkriti uskoro.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara