Policija spriječila tri nove masovne pucnjave u SAD-u

Policija spriječila tri nove masovne pucnjave u SAD-u
Foto: Norwalk Police Department, Volusa Co. Sheriff, Mahoning County Sheriff's Office

POLICIJA u SAD-u službeno je objavila da je proteklog vikenda spriječila tri nove masovne pucnjave uhitivši trojicu muškaraca koji su prijetili da će ih izvršiti. 

Sva tri slučaja privukla su pozornost policije nakon dojave građana, javlja CNN

Policija tvrdi: Imao je motivaciju i oružje 

22-godišnji Brandon Wagshol uhićen je u Connecticutu nakon što je na Facebooku izrazio želju za počinjenje masovne pucnjave, stoji u izvješću FBI-ja i policijske uprave u Norwalku. 

Optužen je za ilegalno posjedovanje magazina velikog kapaciteta, a na sudu će se pojaviti 6. rujna. 

Policija je potvrdila da je dobila dojavu o njegovoj namjeri da kupi magazine za pušku velikog kapaciteta izvan države Connecticut. 

Tijekom istrage utvrđeno je da je Wagshol namjeravao napraviti vlastitu pušku te da je na Facebooku izrazio želju za počinjenje masovne pucnjave. 

Prilikom pretrage njegove kuće policija je pronašla više vrsta oružja, uključujući pištolj, pušku, cijev za pušku s laserom, veću količinu municije, oklop za tijelo i balističku kacigu. Neki od komada oružja bili su registrirani na ime Wagsholova oca, no on im je svejedno mogao pristupiti. 

Svojoj bivšoj djevojci je rekao: 100 ubijenih bilo bi zgodno 

Tristan Scott Wix iz Dayton Beacha na Floridi uhićen je na parkiralištu u Winn-Dixieju u petak nakon što je svojoj djevojci poslao niz uznemirujućih SMS-ova u kojima je prijetio da će počiniti masovnu pucnjavu, stoji u izvješću ureda šerifa okruga Volusia. 

25-godišnji Wix u porukama je rekao kako želi ubiti veliku skupinu ljudi te da bi "100 mrtvih bilo zgodno". Ured šerifa tvrdi da je Wix na umu imao i konkretnu lokaciju na kojoj bi počinio pucnjavu. 

"Škola je slaba meta. Radije bih pucao na ljude s udaljenosti od 5 km. Želim oboriti rekord kada je riječ o ubijanju ljudi iz daljine", napisao je u jednoj od poruka, dodavši da je želio umrijeti i pritom se dobro zabaviti. 

Policija je prilikom pretrage Wixove kuće našla lovačku pušku i poveću količinu municije. 

On je pak tijekom ispitivanja porekao posjedovanje oružja, iako je priznao svoju fasciniranost masovnim pucnjavama. 

Optužen za prijetnje židovskom centru 

20-godišnji James Patrick Reardon uhićen je u Ohiju nakon što je prijetio da će izvršiti masovnu pucnjavu u židovskom centru Youngstown. 

Reardon je na Instagramu podijelio video muškarca koji puca iz puške istodobno navodeći židovski centar Youngstown u tagu, izjavio je šef policije u New Middletownu. 

Iako nije poznato je li čovjek s puškom iz videa sam Reardon ili netko drugi, iz lokalne židovske udruge priopćeno je da "je policija identificirala mjesnog bijelog nacionalista Seamusa O'Rearedona", što je irska verzija njegova imena. 

Na Reardonovom Instagram profilu također su nađeni antisemitski komentari i sadržaj koji je veličao bjelački nacionalizam. 

Prilikom pretrage Reardonove kuće policija je našla oružje i municiju. 

On je pak uhićen bez incidenta i priveden u zatvor u okrugu Mahoning te se danas očekuje njegovo pojavljivanje pred sudom. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara