Policija tvrdi da u Žepču nije bilo plakata "Bit će mesa klat ćemo Hrvate"

Policija tvrdi da u Žepču nije bilo plakata "Bit će mesa klat ćemo Hrvate"

MINISTARSTVO unutarnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona tvrdi da mladi nisu nosili plakat s natpisom "Bit će mesa klat ćemo Hrvate" jer da jesu, prisutni policajci bi to, kako kažu, uočili.

>U Žepču bošnjački učenici nosili plakat "Bit će mesa klat ćemo Hrvate"

"Transparenti koji su učenici koristili nisu bili huškačkog ili nacionalističkog karaktera, a službenici policije su dokumentirali i fotografirali transparente koji su učenici nosili", stoji u priopćenju MUP-a Zeničko-dobojskog kantona povodom vijesti da su mladi tijekom prosvjeda zbog premlaćivanja kolege u Žepču nosili plakate s natpisom "Bit će mesa, klat ćemo Hrvate".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U priopćenju ističu kako bi policija, da je tijekom prosvjeda uočila sporne plakate, iste oduzela i poduzela zakonom određene mjere. Dokaz za to vide u činjenici što u tekstu Dnevnog lista nije bilo fotografije spornog transparenta.

"Ovakav neprofesionalan odnos novinara iznošenjem informacija bez ikakvih provjera i prethodnih konzultacija s policijskim strukturama u Žepču i ZDK-a, može doprinijeti samo pogoršanju stanja sigurnosti na području općine Žepče, a nikako njenom smirivanju i uspostavljanju dobrih međunacionalnih odnosa”, stoji u priopćenju Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

J.M.
Foto: Pincom.info (arhiva)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara