Policija u BiH: Migranti su sve agresivniji

Policija u BiH: Migranti su sve agresivniji
Foto: EPA

MINISTARSTVO unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) priopćilo je u utorak kako migranti, koji pristižu na područje ove županije u nastojanju da preko Hrvatske stignu u zemlje Europske unije, pokazuju sve veću agresivnost u ponašanju, upozorivši da je počesto nemoguće utvrditi njihov stvarni identitet. 

 "Migranti pokazuju sve veću agresivnost prema policiji u obavljanju policijskih poslova te su sve češći napadi na ovlaštene službene osobe", navodi se u priopćenju MUP-a HNŽ-a, čije je sjedište u Mostaru. Pri tome se dodaje kako pri izvršenju kaznenih djela migranti koriste lažne identitete pa se događa da ista osoba počini više kaznenih djela pod različitim imenima.

U godinu dana otkako je započelo organizirano premještanje migranata u Azilantski centar nedaleko Mostara na području ove županije izvršena su 24 kaznena djela krađe, teške krađe, oštećenja tuđe stvari te napadi na ovlaštene službene osobe. Policija je ukupno 118 puta intervenirala zbog problema s migrantima, ponajčešće zbog narušavanja javnog reda i mira.
Policija dodaje kako je, uz organizirani dolazak migranata, veliki broj njih ilegalno i preko krijumčarskih ruta stiže na područje Hercegovačko-neretvanske županije. Među njima su i migranti iz zemalja koje nisu zahvaćene ratom poput Irana, Alžira, Bangladeša i Maroka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara