Policija u SMS-u: Kreditni aranžman Podravke nije 65 milijuna nego 165 milijuna kuna?

Tekst: R.R.
Foto: Ivica Barač (Cropix)

AFERA Podravka otvorila je danas novu stranicu kada je dio medija objavio podatak kako kredit za tvrtku SMS ne iznosi 65 milijuna kuna već je riječ o sto milijuna kuna većem iznosu. Naime, navodno je kriminalistička istraga utvrdila uvidom u knjigovodstvenu evidenciju SMS-a da je kredit Podravke težak 165 milijuna kuna.

Preuzimanje Podravke?

Podsjetimo,prije dva dana potvrđeno je kako je Srđan Mladinić vlasnik tvrtke SMS, pod istragom policije zbog kredita koje je Podravka dala njegovoj tvrtki 2007. godine. Policija je također ušla i u SMS, gdje provodi izvide istovremeno kao i u Podravci tražeći dokaze da se doista radi o "prljavoj igri".

Dio medija otvoreno kalkulira da kredit Podravke uopće nije bio namijenjen Mladiniću odnosno SMS-u nego je taj novac samo "prespavao" na računu njegove tvrtke te je potom prebačen na račun varaždinske financijske grupacije Fime, čija je off-shore kompanija s Malte Fima Ami Ltd. najveći pojedinačni vlasnik Podravke sa 10,64 posto udjela. Navodno je to bio samo dio većega, tajnog i protuzakonitog plana o preuzimanju Podravkinih dionica novcem same kompanije, i to za račun samog menadžmenta.

Politička razračunavanja?

Potpredsjednik Vlade Damir Polančec danas se oglasio izjavom kako je u slučaju Podravke riječ o tome da mu netko "namjerno podmeće".

"Takve priče obično služe za politička ili osobna razračunavanja", rekao je Polančec, no završnu riječ ipak će imati Državno odvjetništvo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara