Policija u zadnji tren spriječila pokušaj samoubojstva 21-godišnje studentice

POLICIJA je, nakon tri sata pregovaranja, uspjela spriječiti 21-godišnju studenticu S.J. da se baci s Jadranskog mosta u Zagrebu. U akciju su bile uključene sve raspoložive snage, od policajaca i vatrogasaca do ronioca i psihologa.

Kako Jutarnji list neslužbeno doznaje, djevojka je već ranije viđena na Glavnom kolodvoru gdje se pokušala baciti pod vlak, a navodno je pokušala i ugristi dvoje ljudi.

Naime, policajci su je vidjeli oko 21 sat kod željezničke pruge na Miramarskoj. Prišli su joj primjetivši da se čudno ponaša ali im je uspjela pobjeći. Petnaest minuta nakon toga jedan građanin je primjetio kako trči po Jadranskom mostu i prelazi zaštitnu ogradu.

Djevojka je tri sata provela viseći s vanjske strane zidića širine pola ljudske stope. Kako se na nju ne bi vršio dodatni pritisak, policija je iz njenog vidokruga maknula vatrogasce i ronioce koji su čekali u mraku pod mostom. Također je isključila sva rotacijska svijetla, a promet se odvijao normalno.

U pregovore su, osim policijskih stručnjaka i psihologa, bili uključeni i roditelji djevojke kao i njezin bratić i prijateljica. Djevojka u početku nije htjela s nikim razgovarati, a kada je primjetila da polako gubi snagu i da se neće još dugo moći držati za ogradu, policija ju je na prepad uspjela zgrabiti i povući na sigurno.

Predstojnik Klinike za neurologiju KBC Rebro je djevojku uhvatio za jednu ruku, a dva policajca za drugu. Odmah su je prebacili preko ograde u kola Hitne pomoći.

Pregovaranje je bilo dodatno otežano zbog činjenice da se ne zna zašto se djevojka pokušala ubiti, a kako piše Večernji list, do sada se nije liječila od psihičkih bolesti.

Foto: 24sata 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara