Policija uhitila 25-godišnjeg zagrebačkog džepara

Policija uhitila 25-godišnjeg zagrebačkog džepara

JUČERAŠNJI dan neće po dobrome pamtiti 25-godišnji zagrebački džepar koji je, nakon što je iz dviju ženskih torbica ukrao mobitel i novčanik, uhićen i odveden u policijsku postaju gdje mu je na leđa natovarena još 21 džepna krađa.

Kako je jutros priopćila Policijska uprava zagrebačka, mladić je jučer oko 8 sati u džeparoški pohod krenuo na Črnomercu. U Ilici džepar je u tramvaju linije broj 6 otvorio torbicu 35-godišnje žene kojoj je ukrao mobitel. Nakon toga je na križanju Ilice i Mandaličine izašao iz "šestice", prešao cestu i ušao u tramvaj linije broj 2.

Dok je "dvojka" vozila prema Glavnom kolodvoru džepar je otvorio ručnu torbicu 22-godišnje putnice kojoj je iz torbice izvadio i ukrao novčanik. Nakon toga je u Vodnikovoj ulici izašao iz tramvaja, ali ga je dočekala policija koja ga je uhitila i odvela na kriminalističku obradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom postupka policija je utvrdila da su krađe počinjene na način da je osumnjičeni koristio gužvu i nepažnju oštećenih i iz torbica im krao mobitele i novčanike, te je zbog ranijih prijavljenih slučajeva odrađenih po istom modelu osumnjičen za 21 djelo krađe džeparenjem u tramvaju.

Policija je ukupnu materijalnu štetu procijenila na 19 tisuća kuna, a džepar je nakon završetka krim obrade prepraćen u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara