Policija uhitila majku umrle 6-mjesečne vinkovačke djevojčice

POLICIJA je danas uhitila majku 6-mjesečene vinkovačke djevojčice, umrle 29. studenoga u kući u vinkovačkoj četvrti Zagrebačkom bloku u kojoj je živjela u podstanarstvu s majkom i dvojicom malodobne braće, priopćila je vukovarsko-srijemska Policijska uprava.

U priopćenju se navodi kako je kriminalističkom obradbom i medicinskim analizama utvrđeno da je dijete umrlo zbog hipotermije ili podhlađenosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Policija će majku, Marijanu Posavac, kad završi kriminalistička obradba, kazneno prijaviti pod osnovanom sumnjom da je uzrokovala smrt iz nehaja zapuštanjem i zlostavljanjem djeteta ili malodobne osobe.

U priopćenju se također ističe da se kriminalistička obradba nastavlja kako bi se utvrdila moguća odgovornost i drugih osoba ili služba za smrt šestomjesečne vinkovačke djevojčice.

Nakon napisa u medijima o smrti 6-mjesečne djevojčice povjerenstvo Ministarstva zdravstva obavilo je u početku prosinca nadzor nad Centrom za socijalnu skrb u Vinkovcima i utvrdilo propuste u njegovu radu jer nije pravodobno proveo obiteljsko-pravnu zaštitu u obitelji Marijane Posavac.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara