Policija uhvatila tipa koji je prijetio smrću uredniku News Bara

Policija uhvatila tipa koji je prijetio smrću uredniku News Bara
Screenshot: N1

POLICIJA je danas pronašla muškarca koji je prijetio smrću Domagoju Zovaku, uredniku satirične emisije News Bar.

Riječ je o Splićaninu, rekao je Zovak za N1. Do njega su došli preko IP adrese koju su dobili od Facebooka. Zovak je kazao da je muškarac priznao prijetnje, rekao da mu je žao, ali i dodao da je iznenađen što su ga našli. Splićaninu zbog prijetnji slijedi kaznena prijava.

"Ja sam oduševljen, policija je svoj posao odradila vrhunski. Lijepo je da izjava koju čujemo gotovo na dnevnoj bazi, neka institucije rade svoj posao, nekad nije samo floskula. Svaka čast institucijama, zaštitili su me", rekao je Zovak.

"I ti ćeš dobiti u potiljak, kunem se"

Podsjetimo, muškarac je u kolovozu nakon epizode News Bara, koja se bavila obljetnicom Oluje, putem Facebooka poručio Zovaku: "I ti ćeš dobiti u potiljak, kunem se".

Zovak je s istog profila i prije dobivao poruke, no uglavnom se radilo o uvredama. Ovaj put je bila riječ o prijetnji smrću. Zovak je cijeli slučaj odmah prijavio policiji.

"Sjajno je što smo toliko napredovali kao društvo da je normalno kad na televiziji vidiš nešto što ti se ne sviđa da se jednostavno, umjesto daljinskog upravljača, ljudi odluče za prijetnju smrću autoru emisije. Trebalo je dogurati do ovoga. DORH koji ne goni one koji prijete jer su bili pijani i jer su branitelji, pa predsjednica koja kaže da su prijetnje samo izraz nezadovoljstva i u konačnici dođemo do ovako olakog razbacivanja s prijetnjama smrću. Ja sam to sad prijavio", rekao je Zovak u kolovozu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara