Policija ulovila vozače kamiona dok su lažirali vrijeme vožnje tuđim karticama

Policija ulovila vozače kamiona dok su lažirali vrijeme vožnje tuđim karticama
Foto: Pixsell/Ivica Galovic

NA PODRUČJU nadležnosti Policijske postaje Crikvenica policija provodi akciju pojačanog nadzora teretnih vozila u prometu.

U proteklih 24 sata tom prilikom su na DC-8 kod Crikvenice zatekli dvojicu vozača, starosti 37 i 40 godina koji su u upravljanju teretnim vozilima koristili tuđu karticu u digitalnom tahografu, priopćeno je iz Policijske uprave primorsko-goranske. Riječ je o uređaju za evidentiranje svih parametara vožnje i aktivnosti vozača.

U digitalnom tahografu teretnog vozila marke MAN s priključnim vozilom, splitskih registracijskih oznaka, i u vozilu marke Mercedes, zagrebačkih registracijskih oznaka, uporabom nepripadajuće kartice evidentirano je lažno vrijeme vožnje vozača, priopćeno je iz policije.

Kazne do 40.000 kuna

Zbog počinjenih navedenih prekršaja iz domene Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu, spomenuti vozači su novčano kažnjeni, kao i vlasnici vozila, tvrtke sa sjedištem u Splitu i Zagrebu.

Propisane kazne za vozače su od 1.500 do 3.000, za odgovornu osobu od 5 do 12.000, a za pravnu osobu od 15 do 40.000 kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara