Policija upala u stan. Veteran se zatvorio s djecom i prijetio plinskom bocom

Policija upala u stan. Veteran se zatvorio s djecom i prijetio plinskom bocom
Foto: Dalmacija Danas

JUTROS oko 4 sata policija je upala u stan u kojemu je bio muškarac zatvoren s dvoje djece i prijetio plinskom bocom. Kako je Indexu kazala policija rano jutros, radi se o ratnom veteranu koji je priveden u policijsku postaju. Djeca su dobro. S njim su u stanu bila njegova djeca rođena 2005. te 1998. godine. Treće dijete nije bilo u stanu, ono je zvalo policiju. Više informacija bit će poznato nakon kriminalističkog istraživanja koje je u tijeku.

Podsjetimo, sinoć oko 22 sata zbog dojave o obiteljskom nasilju policija je izašla na teren u Kaštel Lukšiću. Nakon što su došli u ulicu Sv. Lovre u Kaštelima, muškarac je počeo prijetiti plinskom bocom te se zatvorio s djecom u stan, nakon čega je zgrada evakuirana.

Na teren su pozvani specijalci, hitna i posebni pregovarač. Pregovori su trajali satima.

"Policijski službenici Policijske postaje Kaštela su sinoć zaprimili prijavu obiteljskog nasilja na području Kaštela, nakon čega su otišli na mjesto događaja, gdje su zatekli 53-godišnjaka, koji je tom prilikom krenuo prema njima držeći u ruci nož, te im prijetio smrću. 

U jednom trenutku je uzeo plinsku bocu i pustio plin, nastavljajući s prijetnjama smrću, nakon čega se zatvorio u stan, s još dva člana obitelji, odbijajući daljnje kontakte s policijskim službenicima. 

Iz sigurnosnih razloga izvršena je evakuacija stanara zgrade, te je angažirana i specijalna jedinica policije s pregovaračem. Nakon višesatnih pregovora, policijski službenici su jutros oko 4 sata nasilno ušli u stan, gdje su uporabili sredstva prisile (tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje) nad spomenutim 53-godišnjakom i još jednom osobom u dobi od 21 godinu, prema kojem se postupalo zbog narušavanja javnog reda i mira, odnosno vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika.

Osobama je pružena liječnička pomoć. Prilikom opisanog događaja nitko od sudionika nije ozlijeđen. U tijeku je kriminalističko istraživanje", priopćila je policija.

Opširnije tijekom jutra

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara