Policija Zagrepčaninu zaplijenila lude gljive i zmije otrovnice

Policija Zagrepčaninu zaplijenila lude gljive i zmije otrovnice
Foto: PUZG

POLICIJSKI službenici Policijske uprave zagrebačke objavili su kako su dovršili istraživanje nad 31-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Preprodavao drogu 

Poručili su kako je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je osumnjičeni na zasad neutvrđen način nabavljao veće količine marihuane kako bi je preprodavao. 

Osim toga, imao je i veću količinu gljiva koje sadrže psihoaktivnu tvar psilocibin i droge MDMA koju je skrivao i prepakiravao u stanu na području centra grada Zagreba. 

Poručuju kako je pripremljenu drogu prodavao na ilegalnom tržištu. 

“Pretragom stana pronađeno je ukupno 398,2 grama konoplje tipa droga (marihuana) pakirane u dvije staklenke i tri paketića, ukupno 404 grama sušenih gljiva koje sadrže psihoaktivnu tvar psilocibin pakiranih u dvije plastične kutije, ukupno 25 grama ekstrakta konoplje tipa droga (marihuana) pakirano u tri plastične kutijice, jedna tableta MDMA i 0,2 grama MDMA pakirano u jednu plastičnu vrećicu, dvije ručno motane cigarete ispunjene smjesom duhana i konoplje tipa droga (marihuana), tri digitalne vage za precizno mjerenje mase s tragovima droge te 190 komada prozirnih vrećica s patent zatvaračem”, izvijestili su iz policije. 

U stanu bile i zmije otrovnice

No policija je uz drogu u stanu otkrila i zmije otrovnice.

Dok su provodili pretragu, policijski službenici su u stanu pronašli i dvije zmije otrovnice te ih je, pod nadzorom viših veterinarskih inspektorica, izuzeo voditelj terenske službe skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba i zoolog zoološkog vrta. Uz zmije otrovnice, izuzete su i dvije neotrovne zmije, jedan gušter te 27 komada staklenki zapremnine od 0,15 do 0,25 dl, dvije inzulinske šprice i jedna epruveta ispunjene tekućinom za koju se sumnja da je zmijski otrov, a brigu o navedenome je preuzeo zoolog zoološkog vrta te se nalaze u karantenskim uvjetima, javljaju iz policije. 

Dodaju i kako je nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je dostavljena Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara