Političari za vrijeme Eura neće riskirati čist obraz zbog besplatnih karata - barem tako kažu

NA NEKIM prošlim prvenstvima na tribinama stadiona mogao se vidjeti čitav niz političkih faca, kada su većinom dolazili sa besplatnim kartama. 

Ovog puta na snazi su stroži uvjeti Zakona o sprječavanju sukoba interesa, pa će političarima, barem tako kažu, uoči i tijekom Europskog nogometnog prvenstva, čast biti važnija od za njih siće poput sto eura.

Jurčić uz rođendanski roštilj i Plavac

Ljubi Jurčiću, saborskom zastupniku SDP-a, rođendan pada točno u nedjelju kada Hrvatska u Beču igra svoju prvu utakmicu u skupini s reprezentacijom Austrije, tako da on ima dvostruki razlog za okupiti društvo kod sebe i organizirati veselicu.

"Pozvao sam prijatelje kod sebe u Vrapče gdje ću u vrtu organizirati roštilj te ćemo tako proslaviti moj rođendan i pratiti utakmicu naših. Samo se nadam da će nas vrijeme poslužiti", nada se Jurčić.

Uvijek, kaže, gleda utakmice svih hrvatskih reprezentacija pa je tako želio ići i u Zadar na utakmice rukometne reprezentacije, ali nije uspio. Inače, najčešće ima običaj okupiti svoje društvo kod svoje kuće - kada se piju vina, a najčešće se konzumira Plavac. Utakmice nogometnih klubova Jurčić baš nema naviku gledati, s tim da ipak ponekad ode pogledati i te utakmice čisto radi prijateljskog druženja.

Saborski zastupnik SDP-a vjeruje u prolaz naši reprezentativaca te najavljuje da će u slučaju njihovog prolaska skupine skočiti i do Austrije kako bi uživo bodrio reprezentativce.

Jarnjak kod kuće na kauču "prvi red, sredina"

Ivan Jarnjak, HDZ-ov potpredsjednik Sabora, kaže kako će utakmicu u nedjelju gledati kod kuće na kauču, kako je rekao, "prvi red, sredina". Rekao nam je kako će sve utakmice naših gledati u obiteljskoj atmosferi jer mu je to najbolji način praćenja utakmica, bolji od gledanja na samom stadionu, a nema neki poseban ritual kada sjedne pred televizor da bi gledao utakmicu naše reprezentacije.

"Nadam se velikom uspjehu naših reprezentativaca. To je samo moja želja i vidjet ćemo hoće li se to ostvariti", kazao nam je Jarnjak.

Kajin najviše voli gledati utakmice u buzetskim oštarijama uz pivo

Damir Kajin, saborski zastupnik IDS-a, otići će na utakmicu s Austrijom u Beč, a sa sobom će voditi ženu i sina.

"Obećao sam sinu da ću ga voditi na utakmicu, a inače imam jako malo vremena za svoju obitelj i još mi žena radi cijelo ljeto pa ćemo ovu utakmicu iskoristiti za zajedničko druženje. Prije toga smo uspjeli biti samo tjedan dana na skijanju", rekao nam je Kajin.

Kada nije na mjestu događaja i kada je kod kuće u Istri Kajin utakmice gleda u buzetskim oštarijama gdje se okupi njegovo društvo te kaže da zna biti jako zabavno, a pri tom se dosta i popije: "Iako smo u vinorodnom kraju tada pijemo pivo, jer ono ipak najbolje liježe uz nogometnu utakmicu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kajin smatra da je naša reprezentacija imala sreće sa ždrijebom te bi morali barem proći skupinu ako se svi skupa uozbilje.

"Ja prije svega želim vjerovati da Slaven Bilić neće nikoga podcijeniti. Austrija igra kod kuće, Poljska je reprezentacija jedne velike povijesne zemlje, a Njemačka je u ovoj situaciji, kada smo mi bez Eduarda, favorit naše skupine. Ako se naši dečki uozbilje i nikoga ne podcijene, proći ćemo skupinu", razmišljanje je Damira Kajina.

Kramarić: Danas niti jedan političar nije naivan da nastrada zbog sto eura

Zlatko Kramarić, bivši osječki gradonačelnik, jedan je od onih koje će sve utakmice naše reprezentacije u skupini gledati uživo u Austriji.

"Idem sa svojim muškim društvom jer nogomet je ipak muška stvar. Kupio sam karte za sve tri utakmice, nisam ih dobio. Mislim da danas niti jednom političaru ne pada na pamet sramotiti se samo zbog sto eura", kaže Kramarić.

Kramarić još ne zna hoće li u slučaju prolaska naše reprezentacije i te utakmice gledati na stadionima Austrije i Švicarske jer bi to zahtijevalo još puno "čarobiranja" oko rasporeda.

"Grupu ćemo sigurno proći. Kada vidimo kako su Talijani i Francuzi prošli kada su završili u istoj grupi, mi moramo biti jako zadovoljni. Nogomet je ipak jedan pravedan sport", smatra Kramarić.

Ostojić zbog profesionalne deformacije ne odlazi više na utakmice

Ranko Ostojić, saborski zastupnik SDP-a i predsjednik Odbora za nacionalnu sigurnost, je u skupini onih koji koji će utakmice gledati kod kuće, makar nam je priznao da zbog obaveza uopće nije stigao razmišljati o tome.

"Sigurno ću biti kod kuće za vrijeme utakmica. Zbog svoje profesionalne deformacije, ja se sada odmaram od odlazaka na utakmice. U godinama bavljenja policijskim poslom, puno puta sam bio na utakmicama kada sam morao samo pratiti što se događa u publici, a nogometašima okrenuti leđa", rekao nam je Ostojić.

Kada je kod kuće u Splitu, Ostojić najradije ode u kvartovski kafić pogledati utakmicu sa svojim društvom, kada zna biti prilično vatrena atmosfera. Upitali smo ga je li možda u Splitu vatrenija atmosfera nego u Zagrebu kada igra nogometna reprezentacija.

"Kada igra reprezentacija onda je posebna atmosfera u cijeloj Hrvatskoj i nakon utakmica popravi se cjelokupno raspoloženje svih građana jer malo zaborave na svakodnevne probleme. Uostalom, narodu treba dati kruha i igara", kaže Ostojić.

D.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara