Politika na sisačko-moslavački: Popuniš kvorum, dobiješ radno mjesto?

ZASTUPNICU skupštine Sisačko-moslovačke županije Gordanu Krznarić, članicu DC-a koja je svojim dolaskom na sjednicu 24. prosinca prošle godine omogućila kvorum pa time i konačno donošenje županijskog proračuna za tekuću godinu (a što je tri dana ranije izričito najavila da neće učiniti) vladajuća je koalicija, čini se, zbog toga odlučila nagraditi novim radnim mjestom i to u Javnoj ustanovi za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima.

U kakvu će točno fotelju od sljedećeg ponedjeljka ona tamo zasjesti nije poznato, kao ni tko je tome kumovao, ali je poznato da se tamo neće zaposliti putem javnog natječaja, s čime se pak ne slaže sama Krznarić.

"Trenutno sam u pregovorima s Javnom ustanovom za radno mjesto na koje svojom stručnošću, znanjem stranih jezika i dosadašnjim radnim iskustvom odgovoravam, ali to će procjeniti oni koji me imaju zaposliti. Riječ je o poslu na kojem bi bila angažirana na razvojnim projektima pa i otvaranju radnih mjesta na području cijele županije", kazala je Krznarić nastavljajući kako očekuje poziv za intervju narednih dana.

Takvo radno mjesto, međutim, nije poznato Mariji Vizner, ravnateljici Javne ustanove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gospođa Krznarić mi nije poznata, kao što mi nije poznato ni radno mjesto na koje bi ona trebala navodno zasjesti. Mi tek tražimo glavnog nadzornika i čuvara prirode, ali trenutno nemamo raspisanih javnih natječaja", objasnila je Viner dodajući kako nikoga, pa ni Krznarić, ne mogu zaposliti bez natječaja "jer to striktno propisuju pravni propisi".

Je li riječ o zloupotrebi političkog položaja tek će se utvrditi, a sam će proces ubrzati kaznena prijava anonimnog građanina koji ju je podigao protiv spomenute dvije gospođe, ali i protiv županice Marine Lovrić. Potonju on tereti zbog zloupotrebe položaja, a s ciljem donošenja proračuna i ostanka na vlasti. Naime, da proračun do 31. prosinca nije donijet vladajuća bi koalicija svoj rejting morala ispitivati na prijevremenim izborima.

Ig.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara