Poljske zračne snage stižu na vojni aeromiting u Zadru

Poljske zračne snage stižu na vojni aeromiting u Zadru
Ilustracija: EPA

MINISTAR obrane Damir Krstičević danas se na marginama sastanka ministara obrane NATO-a u Bruxellesu susreo s kolegom iz Litve, kao i s ministrom obrane iz Poljske koji je najavio sudjelovanje poljskih zračnih snaga na vojnom aeromitingu u Zadru, priopćeno je iz Ministarstva.

Ministar i potpredsjednik vlade Krstičević sudjeluje na dvodnevnom sastanku ministara obrane NATO-a, a u Bruxellesu je održao i odvojene bilateralne sastanke s poljskim ministrom Mariuszom Blaszczakom i litavskim ministrom Raimundasom Karoblisom.

Poljski ministar obrane prihvatio poziv za sudjelovanje na vojnom mitingu u Zadru

Poljski ministar obrane tom je prigodom pozitivno odgovorio na hrvatski poziv za sudjelovanjem poljskih zračnih snaga na prvom međunarodnom vojnom aeromitingu CROIMAS, koji će se održati 30. svibnja ove godine u Zadru prigodom proslave tridesete obljetnice hrvatske državnosti, stoji u priopćenju Ministarstva.

Početkom ožujka u Zagrebu se održava sastanak ministara obrane EU-a

Hrvatski ministar je u razgovorima podsjetio na hrvatske prioritete u području obrane tijekom predsjedanja Vijećem Europske unije, najavivši svoja očekivanja vezana za sastanak ministara obrane članica Europske unije, koji će se početkom ožujka održati u Zagrebu.

Uoči sastanka NATO-a Krstičević je istaknuo hrvatsku predanost zadaćama vezanim za kolektivnu obranu Saveza, a što se konkretno i manifestira kroz sudjelovanje pripadnika Hrvatske vojske u borbenim grupama NATO eFP (enhanced Forward Presence - ojačana prednja prisutnost) u Poljskoj te u Litvi, na čemu su mu zahvalili ministri tih zemalja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara